Šport
3964 ogledov

Pri 17 letih zmanjšala prsi, da bi postala najboljša na svetu

simona halep Reševalni pas/Twitter
Prva igralka sveta je za dosego svojih ambicij pri komaj 17 letih legla pod kirurški nož.

Simoni Halep so se v soboto na osrednjem igrišču pariškega teniškega kompleksa Stade Roland Garros izpolnile življenjske sanje. V finalu OP Francije je po preobratu premagala Američanko Sloane Stephens in v četrtem poskusu osvojila prvi grand slam v karieri.

simona halep OP Francije Šport Halepova po treh razočaranjih v sedmih nebesih

Romunka je bila pred tem dvakrat prekratka v Parizu, saj jo je leta 2014 premagala Rusinja Marija Šarapova, leta 2017 pa Latvijka Jelena Ostapenko, potem ko je Halepova v lanskem finalu vodila že za niz in s 3:0 v drugem. Tretjič je bila razočarana na letošnjem OP Avstralije, kjer je bila od njem boljša Danka Caroline Wozniacki.

V četrtem poskusu je na pariškem pesku igrišča Philippe Chatrier naposled upravičila prvo mesto na lestvici WTA in natanko deset let po tem, ko je osvojila mladinsko OP Francije, dvignila najprestižnejši pokal v karieri. 

simona halep | Avtor: Epa Epa

"Dala sem vse od sebe. To, kar se zdaj dogaja, je res nekaj neverjetnega. O tem sem sanjala, odkar sem začela igrati tenis. Vedno sem pravila, da nisi prava številka ena, če ne osvojiš grand slama. Zdaj ga imam. Vse skupaj je zato še bolj posebno," je povedala Halepova, ki se je na začetku kariere znašla pred težko odločitvijo.

Čeprav je veljala za eno najobetavnejših teniških igralk na svetu, so njen napredek ovirale prevelike prsi, zato se je pri rosnih 17 letih odločila za operativni poseg.

"Prehodila je težko pot," je komentirala poraženka Stephensova. "Verjamem, da je ta zmaga zanjo res posebna. Vesela sem, da je končno osvojila grand slam. Ne glede na to, na kakšne prepreke naletiš na poti, na koncu tunela vedno sije luč. Zelo me veseli, da je tudi Simona ugledala to luč," je dodala.

Halepova je v nedavnem intervjuju za Sports Illustrated razkrila, da je bilo zmanjšanje prsi največja žrtev v njenem življenju. "To sem storila za tenis. Morda sem tudi zato lahko postala številka ena. Sicer nimam občutka, da sem se morala žrtvovati, ker imam res rada ta šport. Vedno rada igram in treniram," je poudarila najboljša igralka sveta.

Komentarjev 3
  • kapibara 14:17 11.junij 2018.

    Pa so fantje prikrajšani za Obilo užitka..

Sorodne novice