Šport
815 ogledov

Francozu se klanja svet, a odločitev vseeno šokira

žogica tenis pesek roland garros Epa
Čast pred denarjem.

Francoski tenisač Quentin Halys je zavrnil povabilo (t.i. 'wild card') organizatorjev za nastop v glavnem žrebu turnirja za OP Francije, s čimer se je odpovedal lepemu kosu finančne pogače.

Ker gre za enega izmed štirih največjih in najprestižnejših teniških turnirjev na svetu, so temu primerne tudi denarne nagrade. 

Halys, trenutno 134. tenisač na lestvici ATP, bi samo za nastop v prvem krogu prejel 40.000 evrov, vendar je organizatorjem sporočil, da trenutno ni v pravi formi in da se bo raje preizkusil v kvalifikacijah. Tam ga je že v prvem krogu s 4:7, 7:6(4), 6:4 premagal Andrea Collarini.

Francoz je za nastop v kvalifikacijah prejel 6000 evrov oziroma 34.000 evrov manj, kot bi zaslužil s porazom v prvem krogu.

quentin halys | Avtor: Epa Epa

V letošnji sezoni je na najvišjem nivoju tekmovanja odigral samo dva obračuna, zato bi se, pojasnjuje, počutil kot tat, če bi priložnost izkoristil, kot je to naredilo več njegovih nižje rangiranih rojakov.

"Tega denarja si nisem nisem zaslužil. To bi bila kraja. Trenutno nisem na nivoju, da bi tekmoval v glavnem žrebu. Poraz v prvem krogu kvalifikacij je dokaz. Sprejemam odgovornost za svojo odločitev," je pojasnil 21-letnik.

Halys je s turnirskimi nagradmi v karieri zaslužil več kot 650.000 dolarjev, od tega dobrih 90.000 v letošnji sezoni.

OP Francije je drugi grand slam sezone. Začne se 27. maja. Branilec naslova je "kralj peska" Rafael Nadal, ki bo v Parizu napadal že svojo 11. lovoriko.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice