Šport
111 ogledov

Trend višanja se nadaljuje

wimbledon tenis igrišče teniški kompleks Pogled na teniški kompleks v Wimbledonu.
Najslavnejši teniški turnir na svetu je napovedal zvišanje denarnih nagrad.

Organizatorji najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu Wimbledona soo  sporočili, da so tudi letos povišali nagradni sklad za igralce. Ta bo letos znašal že 34 milijonov funtov (46,57 milijona dolarjev), kar je za 7,6 odstotka več kot lani.

Zmagovalca v posamični konkurenci bosta v žep pospravila po 2,25 milijona funtov.

Kljub povišanju nagradnega sklada pa bo najbolj radodaren turnir ostal Roland Garros, ki bo med igralce razdelil kar 47,18 milijona dolarjev (39,2 milijona evrov).

Prvi letošnji turnir za veliki slam, odprto prvenstvo Avstralije, je imel nagradni sklad 41,32 milijona dolarjev, organizatorji OP ZDA pa za zdaj še niso objavili, koliko denarja bodo razdelili med igralce.

Branilec naslova v Wimbledonu je osemkratni zmagovalec Švicar Roger Federer (2003-2007, 2012, 2017), ki se je lani veselil prve zmage po letu 2012. V finalu je gladko ugnal najboljšega hrvaškega tenisača Marina Čilića.

Pri dekletih se je lani prvega naslova na sveti travi veselila Španka Garbine Muguruza, ki je bila v dveh nizih boljša od Američanke Venus Williams.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice