Šport
218 ogledov

Slovenka v polfinalu WTA turnirja

Polona Hercog
Slovenska teniška igralka v Istanbulu boljša od druge nosilke.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog se je uvrstila v polfinala teniškega turnirja v Istanbulu z nagradnim skladom 204.280 evrov. V polfinalu je Hercogova po dveh urah in 22 minutah ugnala drugopostavljeno Rusinjo Svetlano Kuznjecovo s 6:1, 1:6 in 7:5.

V polfinalu se bo Mariborčanka pomerila z Grkinjo Mario Sakkari, ki je v prvem četrtfinalu ugnala Nizozemko Arantxo Rus s 6:3 in 7:6 (6).

Polona Hercog WTA Šport Hercogova med osmerico v Istanbulu

"Prvi niz sem odigrala res vrhunsko. Proti taki igralki, kot je Kuznjecova, je vedno težko, zato, ker izkoristi vsako priložnost, ki jo ima. V prvem nizu ji nisem pustila, da bi zadihala. V drugem nizu sem nato malo začutila fizične posledice, mogoče tudi zaradi živčnosti. Nisem igrala tako agresivno oziroma sem premalo izkoriščala svoj forehand. V zadnjem nizu sem nato naredila ponovno odličen preobrat, ko je ona že servirala za zmago. Moram reči, da sem zelo ponosna na to zmago. Vsekakor pa to še ni zadnja beseda tukaj v Istanbulu. Pripravljena sem dobro in se že veselim polfinalne tekme," je po tekmi menila Hercogova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.