Šport
1166 ogledov

Đoković v težavah

Novak Đoković
Novak Đoković nadaljuje s slabim nizom.

Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković se še petič zapored ni uspel prebiti v osmino finala turnirjev na katerih je nastopal v tem letu. Tokrat je izgubil v drugem krogu turnirja v Barceloni, izločil ga je 140. na ATP računalniški lestvici Slovak Martin Kližan, ki se je na glavni del trunirja prebil skozi kvalifikacije.

Đoković, ki se že nekaj časa poskuša vrniti po dolgotrajni poškodbi desnega komolca, je dvoboj s Slovakom slabo začel, a nato zanesljivo osvojil drugi niz. V tretjem je po rezultatu 3:4 v igrah izgubil svoj servis, Klizan pa je nato le še zaključil dvoboj in zmagal s 6:2, 1:6 in 6:3.

Đoković je pred tem izgubil v tretjem krogu Monte Carla, ko ga je izločil Avstrijec Dominic Thiem, v drugih krogih pa je klonil še v Miamiju in Indian Wellsu. Brez uvrstitve med 16 najboljših je ostal tudi na OP Avstralije v Melbournu.

"Bil je dober dvoboj. Vem, da se Novak vrača po težki poškodbi, vem, kako je to težko. Želim mu vse najboljše. Prepričan sem, da bo še močnejši. V Barceloni vedno igram dober tenis. To je bilo prvič, da sem se z njim pomeril na pesku, po takšni zmagi pa se počutim odlično. Vem, da ni pokazal svojega najboljšega tenisa, a zmaga je le zmaga," je po dvoboju dejal Kližan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.