Šport
2434 ogledov

Đokovića zapustil še Agassi

Andre Agassi Novak Đoković Epa
Nekdaj najboljši igralec sveta se sooča z globoko krizo.

Legendarni nekdanji ameriški teniški igralec Andre Agassi je prekinil sodelovanje s srbskim asom Novakom Đokovićem, ki letos išče pravo formo po lanskih težavah s poškodbami. Po poročanju tujih medijev naj bi odločitvi botrovale razlike v pogledih obeh.

Novico o Agassijevi odločitvi, da po samo 11 mesecih zapusti strokovni štab 12. igralca sveta, je v noči na soboto med prenosom turnirja serije masters v Miamiju sporočila ameriška televizijska mreža ESPN.

novak đoković Velik šok Šport Đoković: Zelo čuden občutek

Osemkratni zmagovalec turnirjev za veliki slam in dobitnik zlate medalje na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996, ki je po lanskem odprtem prvenstvu Francije prevzel vlogo Đokovićevega mentorja, je za omenjeno mrežo povedal, da so bile razlike med obema prevelike. "Z najboljšim namenom sem želel pomagati Novaku. A so med nama prepogosto prevladale razlike v mnenju. Želim mu le najbolje v prihodnosti," je povedal Agassi.

Agassi je sicer 30-letnega Đokovića spremljal le na večjih turnirjih, Srb pa se bo po razhodu zdaj še bolj naslonil na znanje in izkušnje Čeha Radeka Štepaneka, ki ga je v svoj trenerski štab privabil ob koncu lanskega leta.

Đoković, zmagovalec 12 turnirjev za veliki slam, je v zadnjem letu zaradi težav s poškodbami izgubil stik s samim vrhom lestvice ATP. Zaradi poškodbe komolca je izpustil večji del druge polovice lanskega leta, ob povratku letos pa mu ne gre vse po načrtih. Če se je na odprtem prvenstvu Avstralije še uspel prebiti v četrti krog, je na marčevskih turnirjih serije masters v Indian Wellsu in Miamiju izpadel že v prvem krogu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice