Šport
294 ogledov

Teniški zvezdnik res nima sreče

rafael nadal Epa
Španski tenisač je naletel na novo oviro.

Drugi igralec sveta Rafael Nadal je v zadnjem hipu odpovedal nastop na turnirju serije 500 v Acapulcu, kjer bi moral zaigrati prvič po predaji v četrtfinalu OP Avstralije proti Hrvatu Marinu Čiliću.

Nadal, ki bi se moral v prvem krogu pomerili z rojakom Felicianom Lopezom, je nastop odpovedal zaradi bolečin v nogi. Poškodba ni tako huda kot tista v Melbournu, a Španec le dober mesec pred začetkom peščene sezone ne želi tvegati.

"Res sem si zaželel igrati tukaj, saj sem se dobro pripravil in tudi aklimatiziral tukaj. Na žalost sem na zadnjem treningu spet začutil ostro bolečino v nogi. Kot kaže, ni tako hudo kot v Avstraliji, a vseeno bodo potrebne dodatne preiskave," je nekaj ur pred načrtovanim prvim dvobojem na turnirju, kjer je slavil leta 2005 in 2013, sporočil novico.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Nadal zaigral na prvem Mastersu sezone v Indian Wellsu, ki se prične 5. marca. Španec je leto začel na prvem mestu lestvice ATP, nedavno pa ga je z zmago na turnirju serije 500 v Rotterdamu na drugo mesto potisnil 36-letni Roger Federer, ki je s tem postal najstarejša številka ena v zgodovini računalniške lestvice.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.