Šport
6319 ogledov

Kraja! Bedene norel in protestiral, na koncu zavrnil roko sodnika

Aljaž Bedene Epa
Slovenski tenisač je bil tako besen, da po dvoboju ni segel v roko glavnemu sodniku.

Najvišje rangirani slovenski tenisač Aljaž Bedene je v četrtfinalu turnija serije 500 v Riu de Janeiru moral priznati premoč Italijanu Fabiu Fogniniju z izidom 7:6(3), 3:6, 1:6. 

Ljubljančan, ki je v osmini finala izločil tretjega nosilca Španca Pabla Carrena Busto, je proti Fogniniju izgubil še osmič zapored in tako ostaja brez zmage na obračunih z 21. igralcem sveta (0-8).

Bedene je v prvem nizu že zaostajal z 2:5, a je dobil tri zaporedne igre, na koncu pa je o nizu odločala podaljšana igra. Slovenec je uvodoma povedel za štiri točke in "tie-break" dobil z izidom 7:3. V drugem nizu je Fognini dvakrat odvzel servis nasprotniku. Bedene je imel več priložnosti za izenačenje na 4:4, a je Italijan znal zadržati svojo prednost.

Razplet odločilnega niza je krojila sporna sodniška odločitev, po kateri slovenski tenisač ni več našel pravega recepta.

Bedene si je pri zaostanku z 1:3 priigral tri brejk žogice. Fognini je prvi dve ubranil, nato pa je prišlo do zapleta. Fognini je hitro izvedel začetni udarec, čeprav je bil pobiralec žog za Bedenetom še vedno v gibanju. Slovenec je žogico le ujel in upravičeno pričakoval ponovitev točke, saj okoliščine za igro niso bile v skladu s pravili.

Glavni sodnik Nico Helwerth je bil očitno drugačnega mnenja in točko pripisal Italijanu, ki je tako izničil vse brejk priložnosti. Bedene je protestiral, a ostalo je pri prvotni odločitvi. 

Ljubljančan se v nadaljevanju dvoboja ni več pobral in tretji niz izgubil z 1:6. Po koncu je segel v roko nasprotniku, sodniku pa ne. Dvoboj je trajal dve uri in pol.

Bedene si je z uvrstitvijo v četrtfinale zagotovil 45.860 dolarjev in 90 točk za lestvico ATP. Z zmago bi se zavihtel med najboljših 40 na lestvici ATP, kar bi bil zgodovinski uspeh za slovenski tenis.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice