Šport
102 ogledov

Poljaki močno oslabljeni, slaba novica tudi za Slovence

Blaž Kavčič EPA Blaž Kavčič.
Slovenska in poljska teniška reprezentanca sta že v Mariboru, kjer ju konec tedna čaka obračun druge evroafriške skupine Davisovega pokala.

Poljaki vlogo papirnatega favorita prepuščajo gostiteljem, kar je glede na uvrstitve igralcev obeh ekip na lestvici ATP tudi pričakovano, a bodo Slovenci verjetno morali v dvoboj brez Blaža Kavčiča.

V štajerski prestolnici je kapetan Miha Mlakar sicer zbral vse najboljše, poleg 110. na lestvici Kavčiča tudi ta trenutek 52. Aljaža Bedeneta, povratnika v slovensko ekipo, ter Blaža Rolo, Nika Razborška in Toma Kočevarja Dešmana.

Žreb parov bo v petek opoldne potekal v Mestni hiši Rotovž, dvoboj na trdi podlagi pa se bo igral v športni dvorani Lukna neposredno ob stadionu Ljudski vrt. Obe ekipi sta se z razmerami v dvorani seznanili danes, do sobote pa bodo trenirali dvakrat dnevno in medtem izbrali pravo kombinacijo še za tekmo dvojic.

"Podlaga je dobro pripravljena, dvorana je super, celoten ambient je zelo dober, zato se že zelo veselimo konca tedna in prvih tekem," je dejal kapetan ekipe Mlakar, ki je tokrat prvič v tej vlogi in verjame, da bo pot na tem mestu začel z zmago. Z njim se je strinjal tudi pomočnik Andraž Bedene in dodal, da se morajo fantje le še privaditi na podlago.

Njegov brat dvojček Aljaž se po nekajletni britanski avanturi tokrat v Mariboru vrača pod slovensko zastavo v Davisovem pokalu in to kot prvi adut slovenske vrste. Kot je danes dejal, podlage še ni preskusil, njegovi soigralci pa so mu povedali, da je precej počasna in bi mi lahko odgovarjala.

"Občutki so dobri. Nekoliko me še vedno boli koleno, a se mi zdi, da bo do sobote vse v najlepšem redu. Forma je super, imel sem veliko tekem z dobrimi igralci v Avstraliji in Dohi, tako da sem pripravljen in videli bomo, kaj bo," je dejal Bedene, ki poljskih igralcev ne pozna preveč dobro.

bedene umberger Zamere pozabljene Šport Izgubljeni sin se vrača: "Kar je bilo, je bilo"

Nekaj več izkušenj ima z njimi Kavčič, ki se je lani dvakrat pomeril z mladim Hubertom Hurkaczem, zdaj 231. igralcem na svetu, a meni, da trenutna uvrstitev ne govori o tem, česa je poljski igralec sposoben. Vseeno meni, da so uvrstitve na lestvici in izkušnje na strani gostiteljev, zato bi morali na koncu zmago ohraniti doma.

Poškodba Kavčiča

Vseeno pa je Kavčič presenetil z informacijo, da je na ponedeljkovem treningu začutil bolečine v zadnji loži, pregled pri zdravniku pa je pokazal rahlo natrganje, zato ne bo mogel pomagati na igrišču, bo pa naredil vse, kar je mogoče, da ekipi pomaga ob igrišču. "Upam, da bosta tista dva, ki bosta igrala, dala vse od sebe, in s kakovostjo, ki jo premoremo, lahko Poljake v vsakem primeru premagamo," je dejal Kavčič.

Če bi ostalo pri tem, potem bo na igrišče med posamezniki najverjetneje stopil Rola, ki je s 195. mestom na lestvici ATP prav tako pred vsemi v Mariboru prisotnimi poljskimi igralci. Da sam še vedno ni odpisal Kavčiča, je razumeti iz njegove izjave, da bodo vseeno počakali do zadnjega trenutka, je pa pripravljen vskočiti, če bo to potrebno.

"Sem sicer nekje v pripravljalnem obdobju, ko teniška forma ni na najvišji ravni, čeprav sem v Avstraliji in Bankgkoku kazal dobre igre. V vsakem primeru pa sem pripravljen na vse, tako za igro posameznikov kot dvojic. Na koncu bo vse skupaj odločitev kapetana in Blaža, a glede na našo kakovost smo favoriti in upam, da bomo to potrdili na igrišču," je še dodal štajerski predstavnik v slovenski izbrani vrsti.

Poljaki so v Maribor prispeli brez njihovega prvega igralca Jerzyja Janowicza, sicer 126. igralca sveta, prav tako je doma ostal tudi trenutno prvi igralec sveta med dvojicami Lukasz Kubot. Ob Hurkaczu (224.) je med posamezniki na igrišču pričakovati še Kamila Majchrzaka (213.), medtem ko naj bi med dvojicami nastopila Marcin Matkowski in Mateusz Kowalczyk.

Po besedah kapetana Radoslawa Szymanika so prišli odigrati najboljši tenis, kar ga premorejo, njihov cilj pa je osvojiti tri točke, čeprav Sloveniji priznavajo vlogo favorita.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice