Šport
52 ogledov

Serena ne bo nastopila v Melbournu

serena williams Epa
Branilka naslova ne bo nastopila na jugu Avstralije.

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki je sicer štiri mesece po porodu odigrala ekshibicijski dvoboj v Abu Dabiju, je odpovedala nastop na prvem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, ki se bo začelo 15. januarja. Williamsova tako ne bo branila naslova, ki ga je lani osvojila, ko je bila noseča osem tednov.

Danes so organizatorji Australian Opna potrdili, da je Williamsova odpovedala težko pričakovan nastop. To je hud udarec za organizatorje turnirja, ki so še pred dnevi zatrjevali, da bo Amerićanka branila naslov. A povsem razumljivo s športnega vidika. Williamsova je nazadnje igrala lani v Melbournu, septembra je rodila hčerko, minuli teden pa zaigrala na ekshibiciji v Abu Dabiju. Tam je morala priznati premoč Latvijki Jeleni Ostapenko, ki je 36-letnico premagala s 6:2, 3:6 in 10:5.

"Po turnirju v Abu Dabiju sem ugotovila, da še nisem nared za takšne napore. Čeprav treniram in sem blizu pravi formi, ta za zdaj še ni takšna, kot bi si sama želela. Moj trener in ekipa me ves čas opozarjajo, naj nastopim le na tistih turnirjih, kjer sem v dobri formi oziroma ustrezno pripravljena na napore. Ta čas še nisem tam," je ob odpovedi dejala Williamsova, dobitnica 23 turnirjev za veliki slam.

"Lahko tekmujem, a enostavno še nočem tekmovati. Želim si biti res stoodstotno pripravljena in potrebovala bom še nekaj časa," je še dejala prva zvezda ženskega tenisa, ki je sicer mesece zatrjevala, da je materinstvo ne bo oviralo pri vrnitvi k tenisu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice