Šport
397 ogledov

Čakal je pol leta, dočakal bore malo

Polona Hercog Wimbledon EPA
Najboljša slovenska teniška igralka je z zmago začela novo koledarsko leto. Andy Murray je poskrbel za razočaranje v Brisbanu. Poškodba Jacka Socka.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela sezono 2018. Na turnirju WTA v Aucklandu z nagradnim skladom 226.000 ameriških dolarjev je v prvem krogu premagala Belgijko Alison Van Uytvanck s 6:4 in 7:5.

Naslednja tekmica Mariborčanke bo Belgijka Kirsten Flipkens, ki je uvodoma s 7:6 (5), 3:6 in 6:4 premagala Hrvatico Donno Vekić.

Murray še vedno ni nared

Nekdanji prvi teniški igralec sveta, Škot Andy Murray, je odpovedal nastop na turnirju ATP v Brisbanu, čeprav je v nedeljo sporočil, da se na začetku sezone počuti dobro pripravljenega. Murray se s poškodbo kolka muči že od julija 2017.

Tridesetletnik ima težave z desnim kolkom od julijskega odprtega prvenstva Velike Britanije v Wimbledonu. V nedeljo je povedal, da je dobro pripravljen in samozavesten, da bo igral v Brisbanu, a je danes nastop odpovedal. S tem je postavil pod vprašaj igranje na uvodnem grand slamu sezone v Melbournu, ki se začne 15. januarja.

Pred Murrayjem je nastop v Brisbanu odpovedal prvi igralec sveta, Španec Rafael Nadal, ki še prav tako ni okreval po poškodbi, 31-letnik ima težave s kolenom.

andy murray | Avtor: Epa Epa

Cash vskočil namesto Socka

Na Hopmanovem pokalu, neuradnem teniškem svetovnem prvenstvu mešanih dvojic v Perthu, je ameriška reprezentanca z 2:1 premagala Japonsko, obračun pa je zaznamovala poškodba osmega igralca sveta, Američana Jacka Socka, namesto katerega je na igrišče stopil nekdanji zmagovalec Wimbledona, Avstralec Pat Cash.

Sock si je med obračunom proti Yuichiju Sugiti poškodoval kolk. Namesto njega je vskočil 52-letni Cash, ki je prvič na Hopmanovem pokalu igral leta 1989. Zdaj je trener Američanke CoCo Vandeweghe, ki bi se sicer v ameriško-japonskem dvoboju morala pomeriti z Naomi Osako, a do dvoboja ni prišlo. Osaka ga je namreč odpovedala zaradi bolezni. Namesto nje je zaigrala najstnica Maddison Inglis.

ZDA je do zmage proti Japonski prišla brez boja, saj je Osaka že pred začetkom odpovedala posamični dvoboj in obračun med mešanimi dvojicami. Inglisova in Cash sta tako odigrala ekshibicijska dvoboja.

jack sock | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.