Šport
51 ogledov

Po prvem dnevu izenačeno

Aljaž Bedene Facebook Aljaž Bedene je Sloveniji priigral prvo točko.
Po prvem dnevu dvoboja Davisovega pokala med Slovenijo in Poljsko v Mariboru je rezultat izenačen 1:1.

Aljaž Bedene je upravičil vlogo favorita proti Hubertu Hurkaczu in zmagal z 2:0 v nizih, Blaž Rola pa ni bil kos prvorangiranemu igralcu gostov Kamilu Majchrzaku, ki je slavil s 6:4 in 6:2.

Odločitev o zmagovalcu bo padla v nedeljo. Opoldne je najprej na spored igra dvojic, v kateri so Poljaki favoriti, nato bosta nastopila najboljša igralca obeh reprezentanc, na koncu pa sledi še obračun Blaž Rola - Hubert Hurkacz.

Peter Polansky Nenavadna zgodba Šport Teniški igralec sanjal morilca in skočil iz tretjega nadstropja

V Lukni prvi dan ni bilo presenečenj. Aljaž Bedene je s 6:4 in 7:5 premagal Huberta Hurkacza, ki je na lestvici ATP uvrščen več kot 150 nižje od njega. Imel je sicer kar nekaj težav, saj je bil Poljak zelo motiviran in je, kot je sam priznal po dvoboju, odigral zelo dobro partijo. V drugem nizu se je celo vrnil iz zaostanka 1:3 in na koncu pokleknil šele po uri in 34 minutah. "Priznam, bil sem bolj nervozen, kot sem pričakoval. Prvič doslej sem igral 'živo točko', se pravi dvoboj, ki je odločal. Igrati za Slovenijo, pred domačimi gledalci in soigralci, ki te spodbujajo, je nekaj povsem drugega kot igrati turnirje po svetu. A dejal sem si, da moram pokazati svoj tenis, razvijati mojo igro in na koncu se je vse dobro izšlo. Res sem zelo vesel te zmage," je dejal 52. igralec sveta iz Ljubljane.

Druga partija se ni razpletla po željah približno tisoč gledalcev, ki so se zbrali v Lukni. Ptujčan Blaž Rola (195.), ki od decembra vadi pod nadzorom Grege Žemlje, ni prikazal igre, ki jo je sposoben, tako da je Kamil Majchrzak (213.) z enim 'breakom' v prvem nizu in dvema v drugem zaključil dvoboj po uri in osmih minutah. Rola je bil po porazu razočaran. "Čeprav sem vedel, da moja forma precej niha, saj sem trenutno v pripravljalnem obdobju, ko se več posvečam fizični kondiciji, sem vendarle pričakoval, da bom zaradi vzdušja v dvorani in pomembnosti dvoboja igral bolje. Hkrati pa je res, da mi igra Majchrzaka zdaj ne ustreza. Je igralec, ki ne dela veliko napak, jaz pa trenutno nisem v stanju, da bi vodil igro in osvajal točke," je dejal Rola.

Kapetan Slovenije Miha Mlakar lahko ekipo za dvojice prijavi eno uro pred dvobojem. Kot je dejal na današnji novinarski konferenci, zaenkrat postava ostaja Bedene/Rola, po pogovoru z igralci pa se bo dokončno odločil, kako se zoperstaviti poljskima specialistoma za igro parov, Mateuszu Kowalczyku in Marcinu Matkowskemu.

Blaž Kavčič Davis Cup Šport Poljaki močno oslabljeni, slaba novica tudi za Slovence

Davisov pokal (2. evroafriška skupina):

SLOVENIJA 1-1 POLJSKA
Aljaž Bedene - Hubert Hurkacz 6:4, 7:5
Blaž Rola - Kamil Majchrzak 4:6, 2:6

Nedelja (začetek 12.00):
Aljaž Bedene/Blaž Rola - Mateusz Kowalczyk/Marcin Matkowski
Aljaž Bedene - Kamil Majchrzak
Blaž Rola - Hubert Hurkacz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.