Šport
672 ogledov

Teniški igralec sanjal morilca in skočil iz tretjega nadstropja

Peter Polansky
Kanadski tenipki igralec ima za sabo nenavadno zgodbo.

Ta konec tedna bodo na sporedu dvoboji v Davisovem pokalu, v Osijeku pa bo proti Hrvaški zaigral tudi 114. igralec sveta Kanadčan Peter Polansky. Devetindvajsetletni teniški igralec je sicer v preteklosti preživel tragično nesrečo, tudi takrat je kanadske barve zastopal v omenjenem tekmovanju.

Pred 11 leti je bil Polansky zamenjava v ekipi na dvoboju proti Mehiki. Po popoldanskem treningu se je napotil v hotel, kjer je nekaj časa gledal televizijo, nato pa zaspal. Zbudil se je v krvi na hotelskem dvorišču.

Med spanjem je sanjal, da je v sobo vstopil možak z nožem in ga poskušal zabosti. V strahu se je odločil za beg ter skočil iz sobe v tretjem nadstropju. Imel je srečo, da je njegov padec nekoliko prestreglo grmovje. Težje si je poškodoval levo nogo, zdravniki so nekaj časa razmišljali tudi o amputaciji.

"Tri dni so razmišljali, če me bodo operirali in rešili mojo nogo," je kasneje povedal Polansky. Prejel je 400 šivov, dva meseca prebil v invalidskem vozičku, a se že po treh mesecih vrnil na treninge. V otroštvu ga je vsicer ečkrat 'nosila luna', a se pri tem ni resneje poškodoval.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice