Šport
3319 ogledov

Hrvatje menijo, da so organizatorji Federerju želeli pomagali do zmage

Roger Federer Epa
Neenaki pogoji za finalista.

V Melbournu se je živo srebro med finalnim dvobojem Rogerja Federerja in Marina Čilića povzpelo na 38 stopinj Celzija, zato so se organizatorji odločili, da se obračun za lovoriko odigra pod zaprto streho Rod Laver Arene. A ta odločitev je zbudila kar nekaj polemike. Stadion se je tako pravzaprav spremenil v dvorano, po mnenju strokovnjakov pa Federerju precej bolj ustreza igranje v zaprtih objektih.

Nekatere je zmotilo predvsem dejstvo, da se je Federer na finale pripravljal v zaprti dvorani, Čilić pa na odprtem igrišču. "Eden se je ogreval pod zaprto streho, drugi pod odprto. Finale se zdaj igra s pokrito streho ... To je narobe, to ni dvoranski turnir, morali bi se spoprijeti tudi z vremenskimi vplivi, " je svoje mnenje izrazil tudi nekdanji britanski teniški as Greg Rusedski in pri tem stiskal pesti za hrvaškega igralca. Njegovo mnenje so hitro povzeli tudi hrvaški mediji.

Podobnega mnenja je bil sicer tudi Avstralec Pat Cash: "Zaprta streha? A ni to turnir na odprtih igriščih? Fed je moral biti navdušen, ko je slišal to novico. Čilić je potreboval nekaj vročine, vetra, če je želel premagati Federerja."

Pri 24sata.hr so v naslovu zapisali, da je "teniški svet šokiran', in se spraševali, ali so organizatorji namerno pomagali Federerju. Ta je po treh urah in petih minutah sicer slavil z rezultatom 6:2, 6:7, 6:3, 3:6 in 6:1.

Finale v ženski konkurenci se je sicer v podobnih razmerah igral z odprto streho, Romunka Simona Halep pa je po porazu proti Caroline Wozniacki zaradi dehidracije in izčrpanosti končala v bolnišnici. Prav stanje romunske teniške igralke naj bi vplivalo na odločitev sodnikov.

Komentarjev 2
  • minimaxi 17:10 28.januar 2018.

    Čilič je rojen v v Medjugorju v Hercegovini, to pa je v državi Bosna in Hercegovina. Torej je Bosanac katoliške veroizpovedi, ne pa Hrvat. Samo tenis igra za kvazi državo NDHrvašo.

  • perhan63 13:10 28.januar 2018.

    aahhahaha

Sorodne novice