Šport
3906 ogledov

Prvi senzaciji sledila še večja

novak đoković Epa Đoković je izpadel v osmini finala.
Enaindvajsetletni Korejec je končal pohod enega najboljših igralcev vseh časov.

Novak Đoković, šestkratni zmagovalec OP Avstralije, je v četrtem krogu turnirja v Melbournu moral priznati premoč 21-letnemu Hyeonu Chungu z izidom 6:7(4), 5:7, 6:7(3).

roger federer OP Avstralije Šport Federer pohitel v četrtfinale

Mladi Korejec, 58. igralec sveta in aktualni zmagovalec zaključnega turnirja mlade generacije #NextGen v Milanu, je za prvovrstno senzacijo potreboval tri ure in 24 minut. Postal je sploh prvi Korejec doslej, ki se je uvrstil med najboljših osem na enem od štirih največjih turnirjev.

Đoković, ki se vrača po poškodbi komolca, je v Melbournu zabeležil drugi najslabši rezultat v zadnjih 11 letih. Lani se je poslovil v drugem krogu, pred tem je nanizal šest lovorik (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016) in še trikrat (2009, 2010, 2014) zaigral v četrtfinalu.

Chung je z uvrstitvijo v četrtfinale dosegel svoj najboljši izid na grand slamih. Spotoma je v medsebojnih dvobojih z nekdanjim prvim igralcem sveta poravnal na 1-1, potem ko je Srb leta 2016 v treh nizih slavil prav na OP Avstralije.

hyeon chung | Avtor: Epa Epa

Đoković je najuspešnejši igralec v zgodovini uvodnega grand slama sezone. Letos ga v deželi tam spodaj spremljata nekdanji vrhunski tenisač Andre Agassi in nedavno upokojeni specialist za igro na mreži Radek Štepanek.

Srb je v Melbournu igral prvič po poškodbi komolca, zaradi katere je lani končal sezono po porazu na Wimbledonu, letos pa odpovedal nastopa v Abi Dabiju in Dohi. Med obračunom je potreboval pomoč fizioterapevta, z njegova obraza pa je bilo moč razbrati, da igra v bolečinah.

Sandgren šokiral Thiema

Pred tem je za še eno senzacijo poskrbel Američan Tennys Sandgren, v drugem krogu krvnik Stana Wawrinke, ki je po maratonu izločil petega nosilca Dominica Thiema s 6:2, 4:6, 7:6 (4), 6:7 (7), 6:3.

Z uvrstitvijo v četrtfinale je dosegel daleč najboljši izid na grand slamih, pred letošnjim OP Avstralije namreč še nikoli ni prišel niti do drugega kroga. Za polfinale se bo pomeril s Chungom, kar pomeni, da bosta v četrtfinalu enega najprestižnejših turnirjev na svetu loparje prekrižala 58. (Chung) oziroma 97. (Sandgren) igralec sveta.

Zmagovalec se bo nato pomeril z boljšim iz dvoboja Roger Federer/Tomaš Berdych.

Tennys Sandgren | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice