Šport
99 ogledov

Pohod 15-letnice je zaustavila rojakinja

Marta Kostjuk
Solze petnajstletnice ob brezplačni učni uri.

Ukrajinka Jelina Svitolina je na odprtem prvenstvu Avstralije v tenisu končala sanjski pohod 15-letne senzacije, rojakinje Marte Kostjuk. Četrta nosilka v Melbournu je po manj kot uri igre dvakrat s 6:2 odpravila Kostjukovo, ki je dvoboj tretjega kroga končala v solzah, a trdno odločena, da bo postala najboljša na svetu.

"Koliko moraš plačati Svitolini za uro učenja tenisa? Sama sem jo dobila zastonj," je solzna dejala najstnica in odločno dodala: "Naučila sem se zlasti, da lahko igram proti vsaki tekmici. Morda je bila moja največja napaka to, da sem jo gledala kot boginjo, nedotakljivo, da ne morem proti njej storiti ničesar. To je bila res napaka, ki je ne bom več ponovila."

Solze po porazu so vznemirile poročevalce s turnirja, sama pa je v smehu pojasnila: "Četudi pravite, da sem zelo zrela za svoja leta, pa znam še vseeno biti tudi otrok. Nisem vedno tako resna, kot se zdi na prvi pogled. Še vedno imam samo 15 let." Svitolina bo tako prvič nastopila med 16-erico najboljših v Melbournu, kjer se bo pomerila s še eno kvalifikantko, Deniso Allertovo.

V moški konkurenci je med 16 najboljših napredoval tretji nosilec Bolgar Grigor Dimitrov, potem ko je po dolgem obračunu s 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 premagal Rusa Andreja Rubljeva.

Prvi teniški igralec sveta Španec Rafael Nadal je na dvoboju tretjega kroga proti 28. nosilcu, Damirju Džumhurju iz Bosne in Hercegovine, po le uri in 50 minutah igre izgubil le pet iger in zmagal s 6:1, 6:3 in 6:1. Nadal, ki je lani na OP Avstralije izgubil v epskem finalu proti Švicarju Rogerju Federerju, je na poti do uvrstitve med najboljših 16 oddal le 21 iger. V nedeljo se bo pomeril s 24. nosilcem, Argentincem Diegom Schwartzmanom.

"Zelo sem bil osredotočen na svojo igro in vesel sem, da bom spet zaigral v nedeljo," je po zmagi dejal 31-letni Nadal, zmagovalec 16 turnirjev za veliki slam, ki je naredil le 18 neizsiljenih napak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice