Šport
567 ogledov

Je to sploh moč izgubiti, se sprašujejo Hrvati

Caroline Wozniacki Epa
Drugi krog odprtega prvenstva Avstralije je prinesel tudi nekaj drame.

Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije ubranila dve zaključni žogici in izločila Hrvatico Jano Fett. Uspešna je bila tudi četropostavljena Ukrajinka Jelena Svitolina. V tretji krog se je prebil tudi Hrvat Marin Čilić, šesti nosilec uvodnega grand slama v sezoni.

Wozniackijeva je s 3:6, 6:2 in 7:5 premagala Fettovo, sicer 119. igralko sveta. Hrvatica je v odločilnem nizu že vodila s 5:1 v igrah in imela na svoj servis tudi 40:15. Po koncu dvoboja je bila nad preobratom Danka navdušena: "To je bilo noro. Ne vem, kako sem se vrnila v tekmo. Res je udarjala po žogici, ničesar ni imela za izgubiti."

"Ne, ne, ne. Nemogoče. To se ni zgodilo. To vam je verjetno hodilo po glavi, če ste si ogledali dvoboj Jane Fett in druge nosilke Australian Opna Caroline Wozniacki," so o dvoboju svoje igralke zapisali na hrvaškem portalu 24sata.hr.

Svitolina je v drugem krogu OP Avstralije s 4:6, 6:2 in 6:1 izločila Čehinjo Katerino Šiniakovo. Ukrajinka je v letošnji sezoni nanizala že sedem zaporednih zmag. V naslednjem krogu jo čaka 15-letna rojakinja Marta Kostjuk, ki je postala najmlajša igralka v tretjem krogu OP Avstralije po Martini Hingis leta 1996.

Brez tretjega kroga je ostala lanska četrtfinalistka, Rusinja Anastazija Pavljučenko. Domov jo je poslala Ukrajinka Katerina Bondarenko, ki je slavila s 6:2 in 6:3. Spodrsljaj si je privoščila tudi Švicarka Belinda Benčič, ki je s prvem krogu Melbourna izločila Američanko Venus Williams, s 1:6 in 3:6 jo je zdaj ugnala tajska kvalifikantka Luksika Kumkhum.

Čilić je bil s 6:1, 7:5 in 6:2 boljši od Portugalca Joaa Souse, uspešen pa je bil tudi Španec Pablo Carreno-Busta, deseti nosilec je napredoval v dvoboju s Francozom Gillesom Simonom, ki je predal obračun pri zaostanku z 2:6 in 0:3.

Polovični uspeh sta zabeležili Slovenki. Andreja Klepač je bila v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez deveta nosilka tekmovanja dvojic, a se poslavlja že po uvodnem krogu, v katerem je slovensko - španska naveza dvakrat s 3:6 klonila proti srbsko - švicarskemu paru Nina Stojanović - Viktorija Golubić.

Uspešneje je nastope na peti celini začela Katarina Srebotnik, ki nastopa skupaj s Hao-Ching Chan iz Tajvana. Omenjeni igralki, ki sta 14. nosilki, sta bili v prvem krogu s 7:6 (3) in 6:4 boljši od Američanke Coco Vandeweghe in Novozelandke Laure Robson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.