Šport
1267 ogledov

Federer tega verjetno ne pomni

Chung Hyeon Epa
Švicarski teniški as se je prebil v finale grand slam turnirja v Melbournu.

Roger Federer verjetno ne pomni, kdaj se je na tako lahek način prebil v finale enega največjih turnirjev na svetu. V polfinalu odprtega prvenstva Avstralije se je namreč pomeril z Jožnokorejcem Chung Hyeonom, za napredovanje pa je potreboval zgolj uro igre. Njegov tekmec je namreč po zaostanku z 1:6 in 2:5 dvoboj predal zaradi poškodbe. Korejec, ki je postal prvi teniški igralec iz Južne Koreje z uvrstitvijo v polfinale grand slam turnirja in je v Melbournu med drugim izločil tudi Novaka Đokovića, je imel tokrat hude težave z žulji.

"Še pred zdravniškim time-outom sem videl, da je nekaj narobe. A prepričan sem, da nam bo v prihodnosti še veliko pokazal. Je sigurno igralec, ki se bo uvrstil v deseterico najboljših na lestvici. Mislim, da bo postal vrhunski igralec," je po smoli tekmeca dejal švicarski as.

V finalu se bo Federer pomeril s Hrvatom Marinom Čilićem. V minulem letu sta se Švicar in Hrvat pomerila v finalu Wimbledona, kjer je bil uspešnejši Federer. "V dvoboj prinese moč, prinese prav vse. V Wimbledonu je imel podobne težave kot zdaj Chung.  Tokrat ni imel težjega dela v polfinalu, bo spočit in tokrat pričakujem drugačnega Čilića. V polfinalu OP ZDA me je razbil. Pravzaprav sva igrala eden proti drugemu med počitnicami na Maldivih, oba sva iskala partnerja za trening. Treningi v tropski vročini so mi pomagali, da sem tu prišel v finale," je pred zadnjim obračunom v Melbournu dejal Federer.

Po zapisih v hrvaških medijih ima sicer Čilić znova nekaj težav z žulji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice