Šport
11754 ogledov

Hrvati ostali brez prenosa

hrvaški navijači Epa
Hrvaška javna televizija (HRT) je z odločitvijo presenetila športne navijače.

Hrvaška radiotelevizija (HRT) ne bo predvajala finalnega obračuna na OP Avstralije, poroča 24 sata. Razlog za takšno odločitev je finančne narave, saj naj bi prenos moškega finala v Melbournu stal vrtoglavih 300.000 evrov.

Za prestižno lovoriko se bo najboljši hrvaški tenisač Marin Čilić pomeril z zmagovalcem dvoboja med Rogerjem Federerjem in Hyeonom Chungom.

"HRT ne bo mogla predvajati finalnega obračuna OP Avstralije, ker cena prenosa znaša 300.000 evrov oziroma približno 2,2 milijona kun," je sporočila HRT in dodala, da se je z lastnikom pravic, Discovery Eurosportom, poskušala dogovoriti za cenejši odkup televizijskih pravic, vendar dogovor ni bil mogoč.

"Znesek, ki ga Discovery Eurosport zahteva za prenos teniškega obračuna, je primerljiv z zneskom, s katerim bi si zagotovili televizijske pravice za prenos Wimbledona za naslednjih šest do devet let. Prav tako je primerljiv s celotnim letnim proračunom dokumentarnega programa ali letnim proračunom glasbenega programa HRT."

HRT je ob tem opozorila, da si v naslednjih letih vse več javnih televizij ne bo moglo privoščiti odkupa pravic za predvajanje najatraktivnejših športnih dogodkov na svetu. HRT ima sicer sklenjene večletne pogodbe za prenose Wimbledona in Roland Garrosa, ki zaradi bogate tradicije privabita največje število gledalcev.

Odzivi hrvaških ljubiteljev tenisa so izrazito negativni, večina jih je odločitev HRT označila za sramotno.

Simona Halep OP Avstralije OP Avstralije Šport V finalu prvi nosilki, Čilić čaka Federerja

Marin Čilić, šesti igralec sveta, si je priigral tretji finale na grand slamih. Nekdanji zmagovalec OP ZDA (2014) bo lovil svojo drugo lovoriko. Nazadnje je igral v finalu Wimbledona (2017), kjer ga je gladko premagal Roger Federer.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 3
  • mirror 00:35 26.januar 2018.

    Pravilno in pametno. Za 300.000 evrov se dobi veliko kruha. Naši bi pa takoj plačali iz žepov davkoplačevalcev..

  • Tadej 20:34 25.januar 2018.

    A je sramotno, da ravnajo z denarjem transparentno? Po mojem ne.

Sorodne novice