Šport
94 ogledov

Federer brez izgubljenega niza v polfinale

roger federer Epa
V polfinale OP Avstralije sta se uvrstila Roger Federer in Hyeon Chung.

Znani so vsi štirje polfinalist turnirja za grand slam v Melbournu. V prvem četrtfinalu sredinega tekmovalnega programa je 21-letni Hyeon Chung s 6:4, 7:6(5), 6:3 premagal Američana Tennysa Sandgrena. 58. igralec sveta iz Južne Koreje je za zmago potreboval šest zaključnih žogic. 

hyeon chung | Avtor: Epa Epa

Kot zadnji se je v polfinale moškega turnija uvrstil branilec naslova Roger Federer, ki je s 7:6(1), 6:3, 6:4 izločil Čeha Tomaša Berdycha in v medsebojnih dvobojih povišal na 20-6. Preboj drugega nosilca v polfinale 35,67 milijona evrov vrednega tekmovanja, prvega za veliki slam v novi sezoni, od začetka ni bil videti tako lahek kot na koncu. Pogumni Čeh je namreč hitro povedel in odvzel igro Švicarju. Pri tem je stavil tudi na svoj bombastični servis, naprave so nemalokrat izmerile hitrost žogice v višini 205 kilometrov na uro.

Po nekaj spornih sodniških odločitvah, oba igralca sta vseskozi preverjala žogice preko računalniškega sistema, je mirnejše živce ob tem obdržal Švicar. Berdychovo prednost je hitro izenačil na 5:5 z odvzemom servisa nasprotniku, nato pa je pobuda do konca na njegovi strani.

"Tomaš je hitro povedel, skoraj dobil prvi niz. Da sem tega preobrnil, moram priznati, da sem imel tudi nekaj sreče. Poleg tega sem bil tudi malo jezen zaradi nekaterih odločitev in svoje slabe igre. Trudil sem se in se zbral. Vesel sem bil, da sem dobil prvi niz, ker je bil ta zelo pomemben, šlo je skozi," je dejal Švicar.

Federer, ki na turnirju še ni oddal niza, bo v polfinalu igral s Chungom, s katerim se doslej še nista pomerila.

Že včeraj sta se v polfinale uvrstila Britanec Kyle Edmund, ki je premagal Bolgara Grigorja Dimitrova, in Hrvat Marin Čilić, ki je bil boljši od Španca Rafaela Nadala.

rafael nadal To so izidi Šport Nadal opravil pregled z magnetno resonanco
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice