Šport
1089 ogledov

Nadal opravil pregled z magnetno resonanco

rafael nadal Epa
Rafael Nadal je dobil diagnozo.

Prvi teniški igralec sveta Španec Rafael Nadal bo zaradi poškodbe desne stegenskem mišice (iliopsoas), zaradi katere je predal torkov četrtfinalni dvoboj odprtega prvenstva Avstralije proti Hrvatu Marinu Čiliću, počival vsaj tri tedne, so potrdili zdravniki.

"Ko se vrne v Španijo, bo nekaj dni počival, nato pa začel z fizioterapijo," je sporočila njegova ekipa. "Trije tedni so normalen čas, da pozdravi takšno poškodbo. Vrnil se bo na načrtovane turnirje v Acapulcu, Indian Wellsu in Miamiju," je še razkrila.

Nadal bo izgubil nekaj točk na lestvici ATP, saj ni ubranil lanskega finala na OP Avstralije. Ne glede na razplet turnirja bo ostal na prvem mestu računalniške lestvice, saj njegov najbližji zasledovalec Roger Federer brani naslov in potemtakem ne more osvojiti dodatnih točk. V primeru Švicarjeve zmage bo tenisača ločilo zgolj 155 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice