Šport
258 ogledov

Kazen zaradi "Nadalovega dopinga"

rafael nadal
Izrečena kazen nekdanji francoski ministrici.

Nekdanji francoski ministrici za zdravje in šport Roselyne Bachelot je sodišče v Parizu izreklo 500 evrov pogojne kazni, ker je lani v neki televizijski oddaji teniškega igralca Rafaela Nadala obtožila jemanja nedovoljenih poživil. Sodišče je Bachelotovo obsodilo obrekovanja, poleg tega pa bo morala Špancu plačati še 10.000 evrov odškodnine z obrestmi.

Najboljši teniški igralec sveta je sicer od Bachelotove zahteval 100.000 evrov odškodnine.

rafa nadal peking O dopingu Šport Nadal s tožbo nad ministrico

"V tenisu se zve za doping, ko igralec ali igralka nenadoma izpusti nekaj turnirjev in nekaj mesecev ne igra zaradi tako imenovane 'poškodbe'. Rafael nadal je imel 'slovito poškodbo' leta 2013. Zaradi nje ni igral  sedem mesecev, a mi vemo, da je bil pravzaprav pozitiven na dopinškem testu," je marca 2016 izjavila Bachelotova.

V Nadalovem taboru so bili ogorčeni. "Smešno je, da moraš danes dokazovati svojo nedolžnost in ne obratno, da ti morajo dokazati krivdo. Ta ženska je idiot," je takrat dejal Toni Nadal, trener in stric slovitega teniškega igralca. "Nikoli nisem bil v skušnjavi, da bi naredil nekaj podobnega. Popolnoma sem čist. Naporno sem delal celotno kariero in nikoli nisem vzel nič prepovedanega," pa je izjavil Rafael Nadal in napovedal tožbo.

rafael nadal Izjava ministrice Šport "Nadal je padel na dopingu"

Odzvala se je tudi Mednarodna teniška zveza (ITF) in izjavila, da španski zvezdnik nikoli ni padel na dopinškem testu. ''Obtožbe na račun Rafaela Nadala niso samo presenetljive, ampak napačne,'' je pred letom in pol povedal predstavnik krovne teniške organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.