Šport
128 ogledov

Slovencem uspel "portoroški čudež"

aljaž bedene Bedene je Sloveniji priigral dve točki.
Nepričakovan preobrat slovenske teniške reprezentance.

Slovenija je s preobratom prišla do zmage proti Turčiji 3:2 in obstanka v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala. Glavni junak ob Aljažu Bedenetu, ki je osvojil dve točki, je bil 24-letni Nik Razboršek iz Litije, ki je v odločilni peti partiji premagal več kot tristo mest višjeuvrščenega Altugu Celikbileku s 7:5 in 6:3.

aljaž bedene Pokal Davis Šport Bedene izenačil, vse niti v rokah Razborška

Slovenski tenisači so v nedeljo v nekaj urah prehodili pot "od pekla do raja". Po porazu dvojice Aljaž Bedene/Tom Kočevar Dešman so bili v zaostanku 1:2 in za zmago so potrebovali, kot se je izrazil naš prvi lopar Aljaž Bedene, mali čudež.

Prvi del naloge je opravil Bedene, ki je pričakovano izenačil skupni izid na 2:2, za "portoroški čudež" pa je poskrbel 787. igralec na svetu Razboršek, ki je dosegel svojo prvo zmago za reprezentanco, hkrati tudi najpomembnejšo v karieri.

Slovenija pod vodstvom kapetana Mihe Mlakarja je s tem končala reprezentančne nastope v 2018. Februarja je v Mariboru izgubila s Poljsko 2:3, 2019 pa bo osemnajsto sezono, tretjo zapored, članica druge evroafriške skupine.

Mike Urbanija Davisov pokal Šport Prvi dan brez presenečenj

Davisov pokal, II. evroafriška skupina:

Portorož: Slovenija - Turčija 3:2
- sobota, 7. 4.:
Mike Urbanija - Cem Ilkel 2:6, 1:6
Aljaž Bedene - Altug Celikbilek 6:4, 6:2

- nedelja, 8. 4.:
Aljaž Bedene/Tom Kočevar Dešman - Cem Ilkel/Anil Yuksel 3:6, 6:3, 3:6
Aljaž Bedene - Cem Ilkel 7:6 (4), 6:2
Nik Razboršek - Altug Celikbilek 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice