Šport
25 ogledov

Obračun dvojic bo ključnega pomena

aljaž bedene Epa
Teniški reprezentanci Slovenije in Turčije sta po sobotnih partijah izenačeni na 1:1.

Odločitev o obstanku v drugi evroafriški skupini Davisovega pokala pa bo zelo verjetno padla že v prvem današnjem dvoboju, igri parov, ki se bo na peščenih igriščih v Portorožu začel ob 11. uri.

Zmagovalec dvojic bo povedel z 2:1 in bil le še točko oddaljen od končnega uspeha. Za Slovenijo bosta zaigrala Aljaž Bedene in Tom Kočevar Dešman in če bosta uspešna, lahko zmago Sloveniji v četrtem dvoboju zagotovi prvi slovenski lopar in 48. igralec na svetu Bedene.

To bi bil za Slovenijo idealen scenarij, precej težje delo jo čaka v primeru poraza dvojice. To bi verjetno pomenilo, da bi moral zmago v odločilni peti partiji reševati Nik Razboršek ali morda Tom Kočevar Dešman.

Klub lažji poškodbi stegenske mišice je Bedene dobro razpoložen in odločen popraviti edini svoj spodrsljaj v Davisovem pokalu. Pred dvema mesecema je v Mariboru skupaj z Blažem Rolo po hudem boju in treh nizih izgubil prav igro parov, ki je bila nato odločilna za zmago Poljske s 3:2.

Rola izgubil v finale Paname

Slovenski teniški igralec Blaž Rola, ki se ni udeležil reprezentančne akcije v Portorožu, je v finalu turnirja serije challenger v Panami z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev izgubil proti izkušenemu Argentincu Carlosu Berlocqu z 2:6 in 0:6.

Sedemindvajsetletni Slovenec, ki na lestvici ATP zaseda 193. mesto, je že prejšnji konec tedna igral v finalu turnirja challenger, na Kitajskem pa je prav tako izgubil v finalu.

Berlocq je v Panami igral kot četrti nosilec, trenutno je 131. igralec sveta, pred leti pa je bil najvišje na 37. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice