Šport
2861 ogledov

Z roko segla proti glavni sodnici, nato sledil šok

Print Screen
Teniška zvezdnica je v navalu besa neusmiljeno udrihala po sodniškem stolu.

Peta igralka sveta Čehinja Karolina Pliškova se po porazu na turnirju serije Premier v Rimu ni rokovala z glavno sodnico, temveč je z loparjem večkrat besno udarila po sodniškem stolu in povzročila materialno škodo, zaradi česar bi jo lahko doletela finančna kazen.

Pliškova je v drugem krogu senzacionalno izpadla proti Grkinji Marii Sakkari, pri čemer je pomembno vlogo odigrala sodniška napaka, ki se na tako visoki ravni tekmovanja ne bi smela zgoditi.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Čehinja je pri izenačenju na 5:5, 40:40 v odločilnem nizu udarila smash ob črto, vendar je linijska sodnica klicala avt. Žogica je več kot očitno pristala v polju, česar pa glavna sodnica ni znala potrditi in ostalo je pri prvotni odločitvi. 

Ko tudi protesti pri nadzornici obračuna niso zalegli, je imela Sakkarijeva na voljo brejk priložnost. 

Pliškova je zahtevala, naj za mnenje vprašajo Grkinjo, vendar naj tudi ta ne bi bila prepričana, kje je pristala žogica. Nasprotnici je nato ponudila, da se točka ponovi, vendar je nekdanja prva igralka sveta njen predlog zavrnila.

Čehinjo je incident vrgel iz tira, tako da je izgubila svoj začetni udarec in naslednjo igro ter se z izidom  3-6, 6-3, 7-5 poslovila od turnirja. Po koncu obračuna je kazalo, da bo glavni sodnici segla v roko, a si je v zadnjem hipu premislila in se znesla nad stolom.

Dogajanje na igrišču je ujezilo tudi trenerja češke teniške igralke Tomaša Krupo, ki je televizijski kameri pokazal sredinec.

Združenje teniških profesionalk (WTA) se do incidenta še ni opredelilo.

Komentarjev 1
Sorodne novice