Šport
174 ogledov

Nesrečen dan za slovenski tenis

polona hercog Epa
Slovenski teniški igralci imajo za sabo neuspešne nastope.

Na teniškem turnirju WTA v maroškem Rabatu z nagradnim skladom 250.000 dolarjev sta v drugem krogu izpadli obe Slovenki v konkurenci posameznic. Tamara Zidanšek je na tekmovanju, kamor se je uvrstila iz kvalifikacij, morala priznati premoč osmopostavljeni Tajvanki Su-Wei Hsieh, Polona Hercog pa je klonila proti Španki Paoli Badoso Gilbert.

Zidanškovo, 135. igralko sveta, je Su-Wei Hsieh ugnala s 6:7 (6), 6:3, 6:3, a se mlada Slovenka ni zlahka predala, saj je dvoboj po njenem dobrem začetku in dobljenem prvem nizu trajal dve uri in pol, nazadnje pa je vendarle morala priznati premoč precej bolje postavljeni igralki na lestvici WTA (60. mesto). V uvodnem krogu je Slovenka ugnala 71. igralko sveta Poljakinjo Magdo Linette.

Hercogova pa je danes v drugem krogu igrala z 212. igralko lestvice WTA in prav tako po dolgem boju zgubila s 7:6 (5), 1:6, 2:6, njun obračun je trajal več kot dve uri, nazadnje pa je Hercogova v prvem medsebojnem srečanju z igrišča odšla kot poraženka. Morda je bil poraz tudi posledica napornega uvodnega nastopa, ko je najboljša Slovenka na lestvici WTA, trenutno je na 62. mestu, v prvem krogu po hudem boju in treh nizih izločila drugopostavljeno Slovakinjo Dominiko Cibulkovo.

Aljaž Bedene pa je hitro končal nastope v Istanbulu na turnirju z nagradnim skladom 426.000 evrov. V drugem krogu ga je v njegovem prvem nastopu premagal Japonec Taro Daniel s 6:2, 6:2.

Bedene je bil v Turčiji četrti nosilec, kot 63. igralec lestvice ATP pa je imel teoretično precej boljše izhodišče kot Japonec, 114. na lestvici. A v prvem medsebojnem obračunu je slavil Daniel, ki je brez večjih težav po uri in 20 minutah odpravil najboljšega slovenskega igralca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.