Šport
191 ogledov

Bedene brez uspeha kariere

Aljaž Bedene
Najboljši slovenski teniški igralec je klonil v polfinalu turnirja v madžarski prestolnici.

Aljaž Bedene, 57. na lestvici ATP, je izgubil v polfinalu turnirja serije 250 v Budimpešti (561.345 evrov). Premagal ga je Avstralec John Millman (94.) z 2:6, 7:6 (3) in 7:6 (5). V drugem polfinalu je bil Italijan Marco Cecchinato boljši od rojaka Andreasa Seppija s 5:7, 7:6 in 6:3.

Osemindvajsetletni Bedene, bil je peti nosilec, je polfinalno tekmo začel že v soboto pozno popoldne, ko je gladko dobil prvi niz, drugega pa izgubil po podaljšani igri. Potem so dvoboj zaradi teme prekinili in sta ga igralca nadaljevala pol ure po poldnevu naslednji dan. Do sedme igre sta tekmeca dokaj zanesljivo dobivala svoje začetne udarce, potem pa se je zalomilo Bedenetu. Avstralec je vodil s 40:15, vendar je slovenski tenisač izenačil in nato povedel s 4:3. Millman je dobil naslednjih šest točk, sedmo je na svoj servis še osvojil Bedene, a je takoj nato do odvzema servisa in vodstva s 5:4 prišel Avstralec, ki pa v tej deveti igri ni izkoristil zaključne žogice za končno zmago.

Millman je v deseti igri povedel s 30:0, Bedene pa je v zaključku pokazal več in z odvzemom servisa izenačil na 5:5 ter naslednjo servisno igro dobil brez izgubljene točke. V dvanajsti igri je imel na servis tekmeca tri zaključne žogice za zmago. Ni jih ni izkoristil in Avstralec je izsilil podaljšano igro. V njej je povedel s 5:1 in 6:2 ter imel štiri zaključne žogice za slavje. Tri točke v nizu je nato dobil Bedene, nato pa v boju za izenačenje na 6:6 prišel v boljši položaj, a zadel žogico v mrežo. Ta je pristala v avtu za zmago Avstralca po dveh urah in 48 minutah igre.

Bedene je tako izpustil priložnost, da bi četrtič v karieri igral v finalu turnirjev ATP, kjer še ni zmagal. V Budimpešti ga je lani na zadnji stopnički ustavil Francoz Lucas Pouille, letos je prav tako na pesku izgubil finale v Buenos Airesu proti Avstrijcu Dominicu Thiemu, 2015 na trdi podlagi v Indiji pa je klonil proti Švicarju Stanu Wawrinki.

Budimpešta, (ATP 250), polfinale:

John Millman (Avs) - Aljaž Bedene (Slo/5) 2:6, 7:6 (3), 7:6 (5)
Marco Cecchinato (Ita) - Andreas Seppi (Ita/8) 5:7, 7:6 (4), 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.