Šport
80 ogledov

Hercogova klonila v finalu

Polona Hercog Epa
Najboljša slovenska teniška igralka je ostala za las prekratka za novo turnirsko zmago.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je v finalu turnirja WTA v Istanbulu z nagradnim skladom 204.820 evrov izgubila proti Francozinji Pauline Parmentier. 

Dvaintridesetletna Francozinja, 122. igralka sveta, je bila od 27-letne Mariborčanke, ki na lestvici WTA zaseda 75. mesto, boljša s 6:4 in 3:6 in 6:3. Slovenka in Francozinja sta se pomerili drugič, izid v zmagah je zdaj izenačen na 1:1.

Polona Hercog bo po porazu v finalu na novi lestvici WTA uvrščena okrog 60. mesta.

Hercogova je nastopila v svojem petem finalu turnirjev WTA, ostaja pa pri dveh končnih zmagah. V letih 2011 in 2012 je bila najboljša na Švedskem v Bastadu.

Parmentierjeva je v finalu zaigrala tretjič in tretjič slavila. Do danes edini lovoriki je osvojila leta 2007 v Taškentu oziroma leta 2008 v Bad Gasteinu.

Rafa Nadal ATP Šport Kralj peska ostaja na prestolu

"Trenutno sem seveda razočarana, vedno je težko izgubiti v finalu. V ključnih trenutkih mi je malo zmanjkalo, bilo je preveč nihanj. Morem pa gledati na vse pozitivne plati preteklega tedna. Za mano so štiri odlične tekme, tudi danes sem dala vse od tebe. Zagotovo je to ena odskočna deska za naslednje turnirje, predvsem za prihajajoči grand slam v Parizu. Zdaj me čaka delo za naprej, kmalu se začenja nov turnir in moram se pripraviti na nove izzive, ki se jih že veselim," je povedala Hercogova, ki bo že prihodnji teden igrala v Rabatu. V prvem krogu bo njena tekmica druga nosilka, Slovakinja Dominika Cibulkova.

Aljaž Bedene ATP Šport Bedene brez uspeha kariere

WTA Istanbul (204.820 evrov), finale:

Pauline Parmentier (Fra) - Polona Hercog (Slo) 6:4, 3:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.