Šport
287 ogledov

Slovenija ima finalistko!

polona hercog Epa
Najboljša slovenska teniška igralka se je prvič po letu 2012 uvrstila v finale WTA turnirja.

Polona Hercog, 75. igralka sveta, se je uvrstila v finale turnirja serije WTA International v Istanbulu z nagradnim skladom 204.820 evrov. 27-letnica je v polfinalu s 6:4 in 6:2 premagala Grkinjo Mario Sakkari, 48. igralko sveta, ki do danes v Turčiji še ni izgubila niza.

"Tekmo sem začela zelo agresivno. Izkoriščala sem vse priložnosti, predvsem na forehandu, ki je moj primarni udarec. Nasprotnico sem stiskala v vseh trenutkih, mogoče tu in tam kakšna neizkoriščena priložnost. Taktično sem se dobro pripravila in izkoriščala sem vse aspekte svoje igre," je povedala Hercogova.

"Občutek, da sem ponovno v finalu, je fenomenalen. Tudi samozavest se s tem definitivno dviguje. Grem pa korak za korakom, trenutno mi je predvsem pomembno, da igram dober tenis. S svojo igro sem zelo zadovoljna, to mi pa daje še dodaten zagon za naslednje tekme in za preostanek sezone," je dodala Mariborčanka.

Hercogova se je v finale WTA turnirja uvrstila prvič po šestih letih in petič v njeni karieri. Doslej je osvojila dve turnirski lovoriki (2-2), obe v švedskem Bastadu (2011, 2012).

Mariborčanka je vseh pet finalov dosegla na peščeni podlagi.

V finalu bo igrala proti 32-letni Francozinji Pauline Parmentier, 122. na svetu, ki je v drugem polfinalu premagala Romunko Irino Begu s 6:3 in 6:4.

polona hercog | Avtor: Epa Epa

Hercogova je na poti do finala izločila tudi drugo nosilko turnirja Rusinjo Svetlano Kuznjecovo, dvakratno zmagovalko turnirjev za grand slam.

Slovenka si je že uvrstitvijo v finale zagotovila najmanj 21.400 ameriških dolarjev denarne nagrade in 180 točk za lestvico WTA.

Zmagovalka bo bogatejša za 43.000 dolarjev, prejela pa bo 280 točk za računalniško teniško lestvico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice