Šport
3462 ogledov

"Ta trenutek sploh ne želim govoriti o tenisu"

Novak Đoković
Nekdanja številka ena svetovnega tenisa Novak Đoković je ostala brez uvrstitve v polfinale op Francije.

Italijan Marco Cecchinato je v četrtfinalu odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu presenetljivo izločil nekdanjega prvega igralca sveta Srba Novaka Đokovića. Italijanski teniški igralec je zmagal s 6:3, 7:6 (4), 1:6, 7:6 (11). Petindvajsetletni Sicilijanec Cecchinato je dobil uvodna niza proti Đokoviću in Srb je moral reševati svojo kožo v nadaljevanju, kar pa mu ni uspelo, četudi je gladko dobil tretji niz.

Tako kot drugi se je tudi četrti končal šele v podaljšani igri četudi je Đoković vodil že s 5:2. V pravi drami je Italijan prvi dobil priložnost za zmago. Đoković se je rešil in imel sam tri možnosti za izenačenje v nizih, kar pa je bilo tudi konec njegovih priložnosti za preobrat. Cecchinato je v zaključku izkoristil tretjo zaporedno zaključno žogico v sami končnici in se veselil uspeha po 24 odigranih točkah podaljšane igre.

"Ne vem, če bom igral na travi. Ta trenutek sploh ne želim govoriti o tenisu," je bil po senzacionalnem porazu proti 72. igralcu svetovne lestvice razočaran dvanajstkratni zmagovalec grand slamov Đokovič in s tem naznanil možnost, da ga mogoče ne bo v Wimbledonu. Klonil je proti igralcu, ki pred letošnjim turnirjem v francoski prestolnici na velikih slamih še nikoli ni prišel v drugi krog.

V polfinalu bo proti Italijanu zaigral Avstrijec Dominic Thiem, ki je s 6:4, 6:2, 6:1 odpravil nekoliko poškodovanega drugega nosilca Alexandra Zvereva iz Nemčije. Thiem si je sicer še tretjič zapored priboril polfinale na grand slamu v francoski prestolnic. Zverev je po uri in 50 minutah z bolečinami v levi stegenski mišici končal letošnji turnir. Bil je tudi izmučen, saj je pred tem tem dobil tri dvoboje zaporedoma po petih nizih.

V ženski konkurenci se bosta v četrtkovem polfinalu pomerili lanski finalisti odprtega prvenstva ZDA, saj se bosta za preboj v finale udarili Američanki Sloane Stephens in Madison Keys. Slednja je v četrtfinalu s 7:6 (5) in 6:4 premagala Kazahstanko Julijo Putincevo, Stephensova pa je s 6:3 in 6:1 izločila Rusinjo Darijo Kasatkino.

Stop za Slovenki

Katarina Srebotnik je v polfinalu mešanih dvojic skupaj z Mehičanom Santiagom Gonzalesom izpadla v polfinalu. Po uri in minuti igre sta si finale zagotovila Kanadčanka Gabriela Dabrowski in Hrvat Mate Pavić, prva nosilca, ki sta slavila s 6:4 in 6:4.

Andreja Klepač pa je s Španko Mario Jose Martinez, bili sta tretji nosilki ženskih dvojic, izpadla v četrtfinalu. S 6:3 in 6:3 sta po uri in 12 minutah slavili Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova, šesti nosilki.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.