Šport
136 ogledov

Williamsova predala, konec tudi za Wozniackijevo

Serena Williams
"Ne morem niti servirati," je razlog za umik z grand slam turnirja navedla Serena Williams.

Teniški ljubitelji so ostali brez poslastice na odprtem prvenstvu Francije med Američanko Sereno Williams in Rusinjo Marijo Šarapovo. Williamsova je dvoboj odpovedala le nekaj minut pred načrtovanim začetkom zaradi poškodbe prsne mišice. Williamsova, zmagovalka 23 turnirjev za grand slam, se je na turnirje velike četverice vrnila v Parizu, potem ko je po lanski zmagi v Melbournu rodila deklico.

"Ne morem niti servirati. Težko je odigrati dvoboj, če ne moreš niti servirati," je o sedanjem zdravstvenem stanju dejala mlajša od sester Williams.

"Razočarana sem. Veliko sem žrtvovala, predvsem čas, ko nisem s svojo družino in hčerko. Vse sem pustila na igrišču. Zelo težko se je znajti v takšnem položaju. Vedno poskušam misliti pozitivno in gledati širšo sliko, naslednje turnirje in nadaljevanje sezone," je dejala Američanka, ki je prvič v karieri predala dvoboj na enem izmed grand slam turnirjev.

Bolečine je začela čutiti že na dvoboju z Julio Görges, v nedeljo pa je nastopila tudi v konkurenci parov s sestro Venus, Williamsovi pa sta dvoboj izgubili. "Poskušala sem s številnimi različnimi udarci, da bi videla, kako se počutim. Stanje se ni izboljšalo," je dejala Serena, ki je bila pred Parizom 453. igralka sveta.

Nadal uspešen

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal se je z današnjo zmago v osmini finale turnirja za grand slam v Parizu proti Nemcu Maximilianu Martererju uvrstil v četrtfinale. Prvi igralec sveta je slavil s 6:3, 6:2 in 7:6 (4). V četrtfinalu ga čaka Argentinec Diego Schwartzman, ki je izločil Južnoafričana Kevina Andersona z 1:6, 2:6, 7:5, 7:6 (0) in 6:2.

Nadal na odprtem prvenstvu Franciji lovi 11. končno zmago. Z današnjo zmago se je dvanajstič uvrstil med zadnjih osem na tem turnirju, skupno pa petintridesetič na turnirjih za grand slam. Na turnirjih velike četverice je zabeležil 234. zmago in 900. na profesionalni ravni. To mu je uspelo le en dan po 32. rojstnem dnevu.

"Ne počutim se starega. Toda štejem 32 let, igram od leta 2003, torej je minilo že kar nekaj let. Začel sem zelo mlad, to je dejstvo. Vesel sem, da sem še vedno tu. Uživam dan za dnem. Upam, da bom to počel še dolgo časa," je povedal Nadal, ki je v Parizu dobil 37 zaporednih nizov, do absolutnega rekorda, ki ga je med leti 1979 in 1981 postavil Bjorn Borg, mu manjkajo le še štirje.

Rafael Nadal | Avtor: Profimedia Profimedia
Tretji nosilec, Hrvat Marin Čilić, je bil boljši od Italijan Fabia Fogninija s 6:4, 6:1, 3:6, 6:7 (4) in 6:3. Peti nosilec Argentinec Juan Martin Del Potro je domov poslal devetopostavljenega Američana Johna Isnerja, zmagal je s 6:4, 6:4 in 6:4.

Slovo Wozniackijeve

Napredovanja med osem najboljših se je veselila tudi Simona Halep, ki je v Roland Garrosu dvakrat igrala v finalu in obakrat izgubila. V osmini finala je s 6:2 in 6:1 premagala Belgijsko Elise Mertens. "V ključnih trenutkih sem bil močnejša," je recept za zmago opisala Halepova, ki bo v naslednjem krogu igrala proti Nemki Angelique Kerber, nekdanji številki 1 ženskega tenisa in dvakratni zmagovalki turnirjev za veliki slam. Kerberjeva je bila boljša od Francozinje Caroline Garcia, sedme nosilke, s 6:2 in 6:3.

Od Roland Garrosa pa se je morala posloviti Caroline Wozniacki. S 7:6 (5) in 6:3 je bila boljša od nje Rusinja Darja Kasatkina, ki bo v četrtfinalu igrala proti zmagovalki OP ZDA leta 2017, Američanki Sloane Stephens.

Zmagovalka OP Francije leta 2016 Španka Garbine Muguruza je na igrišču preživela le 20 minut, nato je njena tekmica Ukrajinka Lesja Curenko dvoboj predala zaradi poškodbe noge. Tekmica Muguruze v četrtfinalu bo Šarapova.

Srebotnikova že v polfinalu

Katarina Srebotnik se je skupaj z Mehičanom Santiagom Gonzalesom prebila v polfinale v konkurenci mešanih dvojic. Srebotnikova in Gonzales sta v četrtfinalu izločila špansko-brazilsko kombinacijo Mario Jose Martinez-Marcelo Demoliner s 7:6 (3), 2:6 in 10:7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.