Šport
65 ogledov

V Parizu nagaja dež

Roland Garros Reševalni pas/Twitter
Na teniškem turnirju za grand slam v Parizu se je tekmovalni petek končal hitreje, kot so želeli prireditelji. Dež je namreč prekinil zadnje dvoboje dneva in jih prestavil na soboto.

Danes sta v osmino finala napredovala tako drugi nosilec Alexander Zverev, kot nekdanji prvi igralec sveta Novak Đoković. Srb je v Parizu letos sicer šele 20. nosilec. Oba sta se za preboj precej namučila s tekmecema. Zverev je premagal bosanskega igralca Damirja Džumhurja s 6:2, 3:6, 4:6, 7:6 (3), 7:5, Đoković pa po skoraj štirih urah 13. nosilca Španca Roberta Bautisto Aguta s 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4), 6:2.

"Pomembno je bilo, da lahko zmagam v dveh zaporednih dvobojih s po petimi nizi. Oba sta bila fizično zelo težka, psihično pa sem se danes odlično počutil. Ta zmaga mi je dala še dodatno samozavest, zdaj vem, da zmorem dobiti tudi peti niz," je bil po težko prigarani zmagi zadovoljen Nemec.

"Boj je bil kar dober. Bautista se ne predaja, vedno se bo boril do konca in proti njemu ni nikoli lahko zmagati. Vem tudi, da je za njim težko obdobje, zato ga lahko še bolj občudujem," je bolj kot svojo zmago po uspehu Đoković hvalil tekmeca. Ta se je za nastop v Parizu odločil kljub temu, da je nedavno umrla njegova mama. Pojasnil je, da je bil nastop na turnirju dober način, da je pozabil na žalost. "Tukaj pozabim na vse hudo, kar se je zgodilo v zadnjih tednih. Bolje je, da sem na igrišču, kot pa da sem doma in samo razmišljam," je dejal Španec.

Štiri nize je za zmago potreboval tudi sedmi nosilec Avstrijec Dominic Thiem. Premagal je Italijana Mattea Berrettinija s 6:3, 6:7 (5), 6:3, 6:2. Izpadel pa je desetopostavjeni Španec Pablo Carreno-Busta, ugnal ga je Italijan Marco Cecchinato z 2:6, 7:6 (5), 6:3, 6:1.

Na ženskem delu turnirja je imela druga nosilka manj težav. Danka Caroline Wozniacki je premagala domačinko Pauline Parmentier s 6:0, 6:3. Zataknilo pa se je četrtopostavljeni Ukrajinki Elini Svotilini, saj je izgubila z 31. nosilko, Romunko Mihaelo Buzarnescu s 3:6, 5:7. "Nisem bila prava. Mučila sem se in nič mi ni šlo, ona pa je igrala odličen tenis," je potarnala Ukrajinka.

Petek sta dobro izkoristili tudi Slovenki v konkurenci dvojic. Katarina Srebotnik je imela dvojno nalogo, saj je igrala tako v ženskih kot mešanih dvojicah in obakrat napredovala. Srebotnikova in Španka Lara Arruabarrena sta v današnjem drugem krogu premagali švicarsko-srbsko navezo Viktorija Golubić-Nina Stevanović s 6:4 in 6:3. Najboljša slovenska igralka med dvojicami je nato zaigrala še v prvem krogu mešanih dvojic in z Mehičanom Santiagom Gonzalezom po dobri uri igre premagala Japonko Shuko Aoyama in Indijca Divija Sharana z 2:6, 6:3, 1:0 (5).

V konkurenci ženskih dvojic je bila uspešna tudi Dalila Jakupovič, ki je v navezi z Irino Hromačevo ugnala hrvaško navezo Darija Jurak-Donna Vekić s 6:1 in 6:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.