Šport
49 ogledov

Konec slovenskih nastopov

polona hercog Epa
Polona Hercog in Aljaž Bedene sta izpadla v prvem krogu OP Francije.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je nastope na teniškem turnirju za grand slam v Parizu končala v prvem krogu. Slovensko igralko, 58. na lestvici WTA, je premagala 30. nosilka in 30 mest bolje uvrščena Rusinja Anastazija Pavljučenkova s 6:4, 7:6 (1).

Pred tokratnim dvobojem sta se igralki srečali trikrat, z dvema zmagama je bila boljša Rusinja, je pa Hercogova dobila do danes zadnji medsebojni obračun v Pekingu 2012. Hercogova je prvi niz izgubila potem, ko je hitro prišla do zaostanka, se tekmici še približala na 3:5 in potem na 4:5, a je Rusinja zmogla zadnji korak in dobila prvi niz.

Precej bolj zanimiv in izenačen je bil drugi. Hercogova se je razigrala, zadela nekaj asov (na koncu skupno štiri), začetni zaostanek z 0:2 pa potem izničila in celo sama povedla. Toda po 4:3 za najvišje postavljeno slovensko igralko na lestvici WTA se je njena tekmica spet približala in jo ujela ter nato prišla do vodstva s 5:4. Imela je tudi servis za zmago, toda Hercogova je obdržala mirne živce in ruski igralki odvzela servis za izenačenje na 5:5, potem pa na svoj servis povedla s 6:5.

Zanesljiva pa je bila nato tudi Pavljučenkova in izenačila na 6:6. V podaljšani igri pa Hercogova le ni imela pravega odgovora (1:7) in se je morala po dobrih dveh urah sprijazniti s slovesom od tekmovanja.

Hercogova je bila zadnja slovenska predstavnica v posamični konkurenci v Parizu. Danes je pred njo že izpadel Aljaž Bedene, s 6:4, 6:3 in 6:2 ga je po dveh urah in 13 minutah ugnal Pablo Cuevas iz Urugvaja; že v ponedeljek pa je Dalila Jakupovič dobila priložnost kot srečna poraženka, a je tekmovanje končala v prvem krogu. Premagala jo je Španka Georgina Garcia-Perez s 6:3, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice