Šport
107 ogledov

Halepova po treh razočaranjih v sedmih nebesih

simona halep Epa Halepova je za zmago prejela ček v višini 2,2 milijona evrov.
Romunki je v četrtem poskusu uspelo osvojiti svoj prvi grand slam.

Številka ena svetovnega tenisa Romunka Simona Halep je zmagovalka OP Francije, kjer je v finalu po preobratu s 3:6, 6:4, 6:1 premagala Američanko Sloane Stephens.

simona halep | Avtor: Epa Epa

Halepova se je prvič veselila zmage na enem izmed štirih največjih teniških turnirjev. Pred tem je zabeležila tri poraze. Dvakrat je izgubila v finalu OP Francije (2014, 2017), enkrat pa na OP Avstralije (2018).

Tudi tokrat dvoboja ni začela najbolje, a se je po izgubljenem prvem nizu uspela zbrati in z napadalno igro streti odpor Stephensove, sicer aktualne zmagovalke OP ZDA. Za Američanko je bil to drugi nastop v finalih največjih turnirjev in prvi poraz.

Romunka je v prvem nizunaredila preveč napak, na drugi strani pa je bila Američanka zanesljiva pri svojem servisu. Tekmici je ponudila le eno priložnost za "break", še to v deveti igri, ki je bila zadnja v prvem nizu.

Stephensova je dobro začela tudi drugi niz, Romunki takoj odvzela servis, ko je dobila svojega za 2:0, je bilo videti, da zanesljivo koraka proti zmagi. A sledil je preobrat. Romunka je začela igrati bolj zanesljivo, servis Američanke pa ni bil več tako prodoren kot dotlej. Halepova je dobila drugi niz, v tretjem pa povozila nasprotnico in se zasluženo veselila lovorike v karieri.

"Jasno je, da je bil pritisk velik. A sem ga obrnila na svojo stran. Vedela sem, kaj moram delati, da pridem do zmage. Ni šlo vse gladko, a to zdaj ni več pomembno. Lani sem proti Jeleni Ostapenko dobila niz in v drugem zaostajala z 0:3, tako da sem dobro vedela, da zaradi zaostanka ne smem delati drame. Morala sem se le bolj sprostiti in uživati v igri. Steklo mi je, tretji niz je bil res odličen, čeprav sem v njegovi zadnji igri imela občutek, da ne morem več dihati."

Simona Halep

simona halep | Avtor: Epa Epa

Halepova je šele druga Romunka v zgodovini z zmago na grand slamu. Prvi je to pred natanko 40 leti na OP Francije uspelo Virginii Ruzici, ki je leta 1978 s 6:2, 6:2 premagala Slovenko Mimo Jaušovec.

"Hvala za podporo. V zadnji igri nisem mogla dihati in nisem želela, da bi se mi ponovila zgodba iz lanske sezone. Ne morem verjeti. O tem sem sanjala, odkar sem začela igrati tenis. Vesela sem, da se je to zgodilo na Roland Garrosu," je takoj po zmagi povedala Halepova.

Zmagovalka turnirja z nagradnim skladom 39 milijonov evrov je bogatejša 2,2 milijona, poraženka pa 1,1 milijona evrov. 

V glavnem žrebu posamičnega ženskega turnirja sta zaigrali tudi dve Slovenki - Polona Hercog in Dalila Jakupović. Slednja se je v žreb uvrstila kot srečna poraženka. Obe sta se poslovili v prvem krogu in prejeli denarno nagrado v višini 40.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice