Šport
5981 ogledov

Srbski igralec izzval ogorčenje z napadom na Đokovića

novak đoković Epa
Ostre kritike na račun Novaka Đokovića.

V teniškem svetu še vedno odmeva senzacionalen izpad Novaka Đokovića, ki ga je v četrtfinalu OP Francije premagal neznani 72. igralec sveta Marco Cecchinato.

Italijan, ki je na Roland Garrosu zabeležil šele svojo prvo zmago na turnirjih za grand slam, se bo za vstop v veliki finale pomeril z Avstrijcem Dominicom Thiemom.

Razočaranje po porazu proti nižje rangiranemu igralcu je bilo zelo veliko, Đoković pa je na tiskovni konferenci novinarje šokiral z razkritjem, da bi lahko izpustil celotno travnato sezono.

"Ne vem, kaj bom naredil. Ne morem vam dati tega odgovora. Z mislimi nisem pri tenisu," je nejevoljno dejal.

Đokovićeva kriza se je začela s poškodbo komolca, zaradi katere se je lani po porazu na Wimbledonu odločil za večmesečni premor. Pred tem je leta 2016 prvič v karieri osvojil OP Francije in postal sploh prvi tenisač po Rodu Laverju (1969), ki je zmagal na štirih zaporednih velikih turnirjih.

Od zmage na pariškem pesku se je samo še enkrat uvrstil v polfinale grand slama, in sicer na OP ZDA leta 2016. Sredi lanske sezone je povlekel še eno bizarno potezo, ko je povsem nepričakovano razpustil celotno trenersko ekipo.

Poskusi sodelovanja z Andrejem Agassijem in Radekom Štepanekom niso obrodili sadov, zato je pred nekaj tedni na pomoč spet poklical Mariana Vajdo, s katerim je dosegel vse svoje največje uspehe. Vrnitev slovaškega strokovnjaka je navijačem vlila nekaj upanja, a Đoković je kljub pozitivnim znakom še vedno daleč od prave forme.

Povratek po poškodbi, ki je zahtevala tudi manjši kirurški poseg, se za zdaj ni iztekel po pričakovanjih, kar je načelo potrpljenje njegovih podpornikov. Predvsem zato, ker naj bi Đoković več časa kot tenisu posvečal meditaciji in zdravi prehrani, zaradi česar je po mnenju nekaterih kritikov izgubil 'ubijalski instinkt'.

novak đoković Huda bolezen Šport "Đoković trpi zaradi ortoreksije"

O prehrani nekdanjega prvaka igralca sveta, ki je zagrizen vegetarijanec, je bilo v zadnjih mesecih prelitega ogromno črnila, zdaj pa se je ob njegov način prehranjevanja, ki naj bi botroval shujšani podobi in posledični izgubi moči, obregnil slavni srbski igralec Sergej Trifunović.

"Dobro, fant, zdaj nam greš pa res že vsem na živce. Začni jesti mesti, opusti cvetačo in alge, ko pa se boš upokojil, lahko podpišeš za FK Vegeterijanec. Še nikoli nisem slišal, da bi šla šport in makrobiotika (nauk o podaljševanju življenja, op. a.) dobro skupaj," je zapisal Trifunović in izzval val ogorčenja. "Ne moti me nobena je***a raznolikost, anmpak samo to, da fizično ni več tako močan, kot je bil nekoč," je odvrnil na kritike.

Na očitke se je za srbske medije odzval nekdanji kapetan srbske teniške reprezentance Bogdan Obradović. "Menim, da izjave niso na mestu. Pri Đokoviću je vidna želja, da bi se vrnil na vrh. Kar zadeva prehrano, sam najbolje ve, kaj mu ustreza," je dejal.

Komentarjev 1
  • Ebony_Curr 17:49 08.junij 2018.

    Google zdaj plačuje € 794 na € 982 na dan za delo na spletu od doma. Nikoli si nisem mislil, da bom to lahko naredil, vendar moj najboljši učitelj zasluži več kot € 33500 mesečno, to počne, in ona me ...prikaži več je prepričala, da poskusim. Tudi novi ljudje lahko to naredijo enostavn0 in 600-dnevno na dan in lahko zaslužijo višje s časom ... Tako sem začel ........... ❥❥❥ ❥❥ ❥❥❥ www.Money46.Com

Sorodne novice