Šport
83 ogledov

Murray se vrača na travi, kaj pa Đoković?

andy murray EPA
Andy Murray se po letu dni vrača na tekmovanja. Pride v Wimbledon tudi Novak Đoković?

Andy Murray je po večmesečnih špekulacijah, ali bo nared za Wimbledon, potrdil, da se vrača na igrišča že v Queen's Clubu, pripravljalnem turnirju za Wimbledon, ki za večino igralcev pomeni začetek sezone na travi. Škot, sicer trikratni zmagovalec turnirjev za veliki slam, ni igral vse od lanskega četrtfinalnega poraza v Wimbledonu.

Enaintridesetletni Britanec je imel velike težave s poškodbami. Januarja je imel operacijo kolka, po kateri ga je čakalo dolgotrajno okrevanje. Minuli teden je tik pred zdajci odpovedal turnir s-Hertogenbosch na Nizozemskem in dejal, da je še prezgodaj za vrnitev.

V petek pa je na igriščih Queen's Cluba odigral dva niza z rojakom Cameronom Norriejem, v soboto opravil zdravniške preglede, nato pa se odločil, da bo sodeloval v žrebu za turnir, ki se bo začel v ponedeljek.

Prejel sem le pozitivne novice in se odločil, da je pravi čas. Veselim se, da bom spet tekmoval.

"Zadnja dva tedna sem res veliko treniral, pred tednom dni sem začel igrati tudi nize. Po treningu s Camom so me naslednji dan ocenili še zdravniki in ker sem prejel le pozitivne novice, sem se odločil, da je pravi čas. Veselim se, da bom spet tekmoval, upam, da bom dobro igral," je dejal Murray, ki pa ga že v prvem krogu čaka visoka ovira. Pomeril se bo s 24. igralcem sveta, Avstralcem Nickom Kyrgiosom, ki ga je sicer do sedaj na vseh petih medsebojnih dvobojih premagal. 

novak đoković | Avtor: Epa Đoković je izpadel v osmini finala. Epa
V akcijo se v Londonu vrača tudi Srb Novak Đoković, čeprav je po četrtfinalnem porazu na OP Francije vse šokiral z izjavo, da še ne ve, če bo sploh igral na travi. A zmagovalec 12 turnirjev za veliki slam se vrača v Queen's Club po osmih letih in se bo v prvem krogu pomeril z enim od kvalifikantov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.