Dirkač razreda motoGP s helikopterjem v bolnišnico

Foto: Twitter cal crutchlow
Britanski motociklist ne bo mogel nastopiti na dirki za VN Avstralije.
Oglej si celoten članek

Cal Crutchlow (LCR Honda) je padel v zadnjem delu petkovega treninga pred sobotnimi kvalifikacijami razreda motoGP za VN Avstralije in utrpel kompliciran zlom desnega gležnja.

Britanca, ki je padel v prvem ovinku pri veliki hitrosti, so s helikopeterjem prepeljali v Melbourne, kjer ga bržkone čaka operacija.

"Gre za kompliciran zlom desnega gležnja. Zlomljen je na treh mestih. Zagotovo bo potrebna operacija, saj so se delci kosti odmaknili od svojega mesta. Ostal je pri zavesti. Dali smo mu sredstva proti bolečinam, vendar je ostal buden. Razen gležnja ni utrpel drugih poškodb. V bolnišnici bo opravil dodatne preiskave," je povedal zdravnik tamakajšnje reševalne službe Michele Zasa.

Crutchlow je trenutno peti v točkovanju elitnega motociklističnega prvenstva. Prejšnji teden je VN Japonske končal na drugem mestu, najboljši izid letos pa je zabeležil z zmago na VN Argentine.

Foto: Epa cal crutchlow

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.