Šport > Moto športi
1667 ogledov

Dirkač razreda motoGP s helikopterjem v bolnišnico

cal crutchlow Reševalni pas/Twitter
Britanski motociklist ne bo mogel nastopiti na dirki za VN Avstralije.

Cal Crutchlow (LCR Honda) je padel v zadnjem delu petkovega treninga pred sobotnimi kvalifikacijami razreda motoGP za VN Avstralije in utrpel kompliciran zlom desnega gležnja.

Britanca, ki je padel v prvem ovinku pri veliki hitrosti, so s helikopeterjem prepeljali v Melbourne, kjer ga bržkone čaka operacija.

"Gre za kompliciran zlom desnega gležnja. Zlomljen je na treh mestih. Zagotovo bo potrebna operacija, saj so se delci kosti odmaknili od svojega mesta. Ostal je pri zavesti. Dali smo mu sredstva proti bolečinam, vendar je ostal buden. Razen gležnja ni utrpel drugih poškodb. V bolnišnici bo opravil dodatne preiskave," je povedal zdravnik tamakajšnje reševalne službe Michele Zasa.

Crutchlow je trenutno peti v točkovanju elitnega motociklističnega prvenstva. Prejšnji teden je VN Japonske končal na drugem mestu, najboljši izid letos pa je zabeležil z zmago na VN Argentine.

cal crutchlow | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice