Šport > Moto športi
116 ogledov

Lorenzo prestal operacijo zapestja

Jorge Lorenzo
Trikratni svetovni prvak je po hudem padcu na treningu moral pod nož.

Španec Jorge Lorenzo je uspešno prestal operacijo levega zapestja, potem ko je nesrečno padel na treningu pred VN Tajske, so sporočili iz njegove ekipe Ducati. Dirkač, ki je v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva zdrsnil na sedmo mesto, je odpotoval v Barcelono, kjer so mu z operacijo popravili poškodovano vez.

Lorenzo in Marquez MotoGP Šport Trikratni svetovni prvak zaradi bolečin odpovedal nastop

Na spletni strani motoGP so zapisali, da je bila operacija uspešna, zato Lorenzo upa, da se bo lahko vrnil na sceno že 4. novembra na dirki za veliko nagrado Malezije.

Lorenzo se je poškodoval minuli petek na treningu pred veliko nagrado Tajske, za hud padec, pri katerem je njegov Ducatijev dirkalnik razpadel "na koščke", pa naj bi bila kriva tehnična okvara.

Marc Marquez Moto GP Šport Pred Marquezom le še Rossi in Agostini

Po padcu so mu sprva zdravniki sicer prižgali zeleno luč za VN Japonske, kjer je njegov rojak Marc Márquez osvojil peti naslov svetovnega prvaka, a so bile bolečine prehude. Na nedeljski dirki za VN Avstralije bo Lorenzovo mesto v ekipi zasedel Španec Álvaro Bautista.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.