Šport > Moto športi
908 ogledov

Trikratni svetovni prvak zaradi bolečin odpovedal nastop

jorge lorenzo Epa Lorenzo si je zapestje poškodoval že ob padcu lanskega oktobra.
Velika nagrada Japonske bo minila brez nekdanjega svetovnega prvaka.

Španec Jorge Lorenzo (Ducati) je sporočil, da ne bo nastopil na motociklistični dirki svetovnega prvenstva v kraljevskem razredu motoGP za veliko nagrado Japonske v Motegiju, ker še ni dovolj okreval po padcih in poškodbah. 

Lorenzo si je najprej po padcu v Aragonu pred mesecem dni poškodoval desno stopalo, nato pa se je vnovič poškodoval na Tajskem pred 14 dnevi, ko je na prostem treningu pridelal počeno kost v levem zapestju, zaradi katere je moral odpovedati nastop.

Jorge Lorenzo Moto GP Šport Nove hude obtožbe na račun Marqueza: "Uničil mi je dirko in nogo"

Trikratni svetovni prvak je danes sicer zapeljal na dirkališče v Motegiju, a je na prvem prostem treningu odpeljal le en krog in nato odpovedal nadaljnje nastope. "Bolečina je precej močnejša, kot sem upal," je dejal 31-letni Majorčan, ta čas peti v skupni razvrstitvi SP.

Za zdaj še ni znano, ali bo Lorenzo lahko nastopil čez teden dni v Avstraliji in čez dva tedna v Maleziji - obe dirki sta še pod vprašajem.

MotoGP Šport Trikratni svetovni prvak poletel v zrak že v prvem ovinku, na nosilih s steze
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.