Šport > Moto športi
408 ogledov

Márquez pred Italijanoma

Marc Marquez Epa
Dirkači v razredu motoGP so opravili s kvalifikacijami za premierno VN Tajske.

Španec Marc Márquez (Honda) bo dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v razredu motoGP za veliko nagrado Tajske začel s prvega startnega mesta. V kvalifikacijah sta si prvo vrsto poleg svetovnega prvaka in vodilnega v prvenstvu zagotovila še Italijana Valentino Rossi (Yamaha) in Andrea Dovizioso (Ducati).

jorge lorenzo Telefonski klic Šport Lorenzo in Márquez zakopala bojno sekiro

Naslednje najboljše tri čase so zabeležili Španec Maverick Viñales (Yamaha), Britanec Cal Crutchlow (Honda) in Italijan Andrea Iannone (Suzuki), ki se bodo pred startom zvrstili v drugi vrsti. Jorge Lorenzo, ki se je sicer vrnil po poškodbi noge, si je na treningu poškodoval zapestje in ni nastopil v kvalifikacijah, kar pomeni, da ne bo mogel nastopiti na nedeljski tekmi, prvi v zgodovini SP v motociklizmu na Tajskem.

Márquez ima v seštevku prvenstva udobnih 72 točk prednosti pred drugouvrščenim Doviziosom in je vse bližje svojemu petemu naslovu prvaka. 

Dirka bo potekala v Buriramu, ki ima vsega 30.000 prebivalcev ter je več ur vožnje oddaljen od Bangkoka, začela se bo ob 9.10.

V razredu moto 2 bodo s prve startne vrste začeli Italijan Lorenzo Baldassari, Španec Alex Marquez in še en Italijan Luca Marini. Vodilni v skupnem seštevku Italijan Francesco Bagnaia je v kvalifikacijah dosegel šesti čas.

V moto 3 pa so najboljše tri kvalifikacijske čase dosegli Italijan Marco Bezzecchi, Španec Jaume Masia in Japonec Kazuki Masaki. Vodilnemu v skupnem seštevku Špancu Jorgeju Martinu se kvalifikacije niso posrečile in bo startal s 13. pozicije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice