Šport > Moto športi
6400 ogledov

Rossi: Upam, da se bodo zdaj zganili

valentino rossi Epa
Sedemkratni svetovni prvak elitnega motociklističnega razreda upa na boljše čase.

Valentino Rossi (Yamaha) je dirko elitnega razreda motoGP za VN Aragonije končal na osmem mestu, dve mesti pred moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom (Yamaha). Dirkaški vikend za v pozabo je tudi za obe,a dirkačema poltovarniške ekipe Tech3 Johanna Zarca in Hafizha Syahrina, ki sta končala na 14. oziroma 18. mestu.

Japonska ekipa je v Alcanizu dosegla neslavni rekord, saj je od zadnje zmage minilo že 23 dirk. S tem je za eno dirko podaljšala sušno obdobje iz obdobja 1996-1998 (22). Yamaha se je zadnje zmage veselila na lanski VN Nizozemske v Assnu, kjer se je na najvišo stopničko povzpel Rossi.

"Upam, da bo zdaj Yamaha reagirala," je po dirki v Španiji komentiral Italijan in dodal: "Morda si bodo vodilni možje ogledali to številko in se vprašali 'zakaj'?"

Rossi je nedeljsko dirko začel šele s 17. startnega mesta in se prebil do osmega, kar mu je prineslo novih osem točk v točkovanju prvenstva. Po 14. od skupno 19. dirk je uvrščen na tretje mesto, njegov zaostanek za vodilnim Marcom Márquezom pa znaša že 87 točk. "Poskušali smo narediti velike spremembe in že na ogrevanju je bil občutek precej boljši. Dirka ni bila slaba. Začel sem daleč zadaj, vendar sem lahko držal ritem. Osvojil sem nekaj točk in končal med najboljšo deseterico. To je naš trenutni potencial. Morali se bomo izboljšati," je prepričan Rossi, ki je za japonsko ekipo dirkal v dveh različnih obdobjih (2004-2010, 2013 - ...). Vmes je bil član Ducatija (2011-2012).

"Ko sem se leta 2004 pridružil moštvu, je bila Yamaha precej slabša kot danes. V enem letu smo naredili velik napredek. Prevetrili so organizacijo, namenili več denarja in pripeljali ljudi. V enem letu smo naredili motocikel M1 2005, ki je po mojem mnenju še vedno najboljši M1. To bomo morali ponoviti. Znašli smo se težki situaciji, v kateri smo že eno leti. Konkurenti Honda, Ducati in Suzuki so naredili velik korak naprej. Letos sem bil hitrejši, saj sem bil lani poškovan. Težava je v tem, da sem dirko končal na osmem mestu, lni pa na petem. Márquez in Dovizioso sta deset sekund hitrejša. Smo vrhunska ekipa, zato se je težko motivirati, če se borimo za uvrstitev med najboljšo deseterico," je povedal Rossi.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 4
  • supreme 15:23 24.september 2018.

    Kva ta butl makaronarski misli, da se bojo po pisti vozl inzinerji, da bojo oni ugotavljali kaj je narobe .....se enkrat vec je dokazal ,da pojma nima o razvoju motorja.....

Sorodne novice