Šport > Moto športi
1231 ogledov

Rossi lovi zgodovinski dosežek

valentino rossi Epa
Doktor je še pred enim podvigom.

Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi bo na dirki na Češkem, kjer se bo 5. avgusta nadaljevala sezona na najvišji ravni, lovil poseben zgodovinski dosežek. Lahko namreč postane prvi dirkač v svetovnem prvenstvu z več kot 6000 točkami v karieri.

Rossi je zadnjo dirko na nemškem Sachsenringu končal na drugem mestu in zbirko vseh osvojenih točk v karieri povečal na 5994. To pomeni, da bo Yamahin voznik v Brnu v nedeljo zelo verjetno presegel mejo 6000 točk, saj na češkem prizorišču velja za zelo zanesljivega, od leta 2012 se je vselej uvrstil med deseterico. Za doseženo mejo 6000 točk jih potrebuje še šest, kolikor prinaša prav deseto mesto.

Za Rossija bo nastop v Brnu že 23. zaporedni nastop na tem prizorišču, kjer je leta 1996 dosegel svojo prvo zmago v SP. V elitni konkurenci je na Češkem zbral 18 nastopov, enajstkrat je bil na stopničkah, od tega petkrat na najvišji.

valentino rossi MotoGP Šport Rossi in Lorenzo trčila pri 200 km/h

V boju za prestižno mejo Rossi nima pravih tekmecev; naslednji,ki bi ga lahko teoretično ujel (a ob napovedanem slovesu ob koncu leta za to nima več možnosti), je Španec Dani Pedrosa (Honda) s 4094 točkami, rojak slednjega Jorge Lorenzo (Ducati) pa je za zdaj pri 3869 točkah v karieri.

Komentarjev 2
  • supreme 22:12 31.julij 2018.

    Pa kk dosezek je to ???? Lepo vas prosim