Šport > Moto športi
7606 ogledov

Rossi: To je slaba novica

valentino rossi Epa Rossi ni zmagal vse od lanske dirke za VN Nizozemske.
Italijanski veteran je tako blizu, a vendar tako daleč.

Na prihajajoči dirki elitnega razreda motoGP za VN Nizozemskem v Assnu bo minilo natanko eno leto od zadnje zmage Valentina Rossija (Yamaha).

Jorge Lorenzo MotoGP Šport Lorenzo drugič zapored prepričljivo najboljši

Motociklisti so se pretekli konec tedna mudili v Barceloni, kjer se je še drugič zapored na najvišjo stopničko povzpel Jorge Lorenzo (Ducati). Rossi je dirko končal na tretjem mestu in v skupnem seštevku zaostaja le za vodilnim Marcom Márquezom (Honda).

"Doktor" je še tretjo zaporedno dirko končal na najnižji stopnički, kar ostaja njegova najboljša uvrstitev v letošnji sezoni. Čeprav se redno uvršča v sam vrh razpredelnice, pa zmaga zanj ostaja nedosegljiva.

"Da je od zadnje Yamahine zmage minilo že eno leto, je slaba novica tako zame kot za moštvo," je dejal 39-letni veteran, ki ima na računu 89 zmag na dirkah elitnega motociklističnega razreda. "Rad imam Assen, tako kot Barcelono, Mugello ali Phillip Island. V Assnu je nekaj čarobnega. Steza mi je všeč, običajno dirkam dobro in Yamaha tam zares dobro deluje," je dodal Rossi.

"Zagotovo bo letos zelo težko, vendar upam, da se bom do konca sezone tudi na katerem drugem dirkališču lahko potegoval za zmago. Assen je odlično prizorišče, vendar je vsako leto drugačno in nikoli se ne ve. Optimistični smo in verjamemo, da bomo naredili korak naprej."

Rossi ni zadovoljen s pospeševanjem njegovega motocikla, ki se v tem segmentu ne morem primerjati s Hondo ali Ducatijem. "Ne gre le za eno stvar, prepričan pa sem, da se moramo posvetiti pospeševanju," je pojasnil in ocenil svojo predstavo v katalonski prestolnici.

"Zadovoljen sem s stopničkami, saj smo imeli lani tukaj kar nekaj težav in odpeljali eno najslabših dirk sezone. Od prvega treninga sem vedel, da sta oba Ducatija in Márquez hitrejši od mene, vendar sem imel za razliko od Mugella več dela z drugo skupino dirkačev. Vesel sem, ker sem bil hiter do konca in nisem preveč zaostal za Jorgejem in Marcom, a na žalost ni bilo dovolj, da bi se vmešal v boj. Vseeno je lepo osvojiti pomembne točke za prvenstvo," je zaključil Rossi.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Po sedmih dirkah sezone v skupnem seštevku vodi Márquez s 115 točkami. Na drugem mestu je Rossi (88), tretji je Maverick Vinales (77), četrti Johann Zarco (73), peti pa Danilo Petrucci (71).

Zmagovalec zadnjih dveh dirk Jorge Lorenzo je po novem sedmi (66).
 

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 16:35 18.junij 2018.

    Ta Yamaha bolj ratuje moped.

Sorodne novice