Šport > Moto športi
4710 ogledov

Rossi uokviril sliko trčenja z Marquezom

marquez rossi Epa
Zanimiva podrobnost, ki ni ostala neopažena.

Sloviti italijanski motociklist Valentino Rossi je, kot kaže, uokviril fotografije trčenja z Marcom Marquezom, do katerega je prišlo na zadnji dirki razreda motoGP v Južni Ameriki. Aktualni svetovni prvak je z agresivnim manevrom trčil v Rossija, ki je pristal na travi, medtem ko je dirkač Honde lahko nadaljeval z z vožnjo.

marc marquez "Kako si drzneš?" Šport Marqueza grobo spodili iz Rossijeve garaže

Odnosi med Rossijem in Marquezom so že nekaj let zelo napeti, rivalstvo pa je vrhunec doživelo leta 2015 na VN Malezije v Sepangu, kjer naj bi Italijan namerno odrinili/brcnil Marqueza in tako povzročil njegov odstop. Italijan je bil zaradi incidenta kaznovan s tremi kazenskimi točkami, za nameček pa je moral na zadnji dirki v Valencii startati z zadnjega mesta.

Kazen ga je na koncu stala jubilejnega desetega naslova svetovnega prvaka, saj na dirki ni zmogel višje od četrtega mesta (13 točk), z zmago (25 točk) pa ga je v skupnem seštevku prehitel takratni moštveni kolega Jorge Lorenzo. Vodilna dirkača prvenstva je ob koncu sezone ločilo samo pet točk.

valentino rossi Na bojni nogi Šport Rossi ima novo sporočilo za Marqueza

Rossi je večkrat poudaril, da Marquezu, ki naj bi z umazanimi triki pomagal Lorenzu, nikoli ne bo odpustil, čeprav mu je po incidentu segel v roko in z njim na nek način zakopal bojno sekiro.

Po incidentu na zadnji dirki za VN Argentine je malo verjetno, da se bodo odnosi med dirkačema še kdaj otoplili.

Zanimivo je, da si je Rossi na trčenje v Argentini omislil prav poseben spominek. Po spletu je namreč zaokrožila fotografija dirkača razreda moto3 Manuela Paglianija, ki je imel v teh dneh priložnost trenirati na akademiji VR46 v Tavullii.

Mladi Italijan je na spletu objavil fotografijo, na kateri je vidna uokvirjena slika Rossijevega trčenja z Marquezom. Težko je verjeti, da bi se Rossi želel spominjati tega neprijetnega dogodka. Morda se je slika tam znašla po naključju, možno pa je, da se je nekdo želel ponorčevati iz dirkača Yamahe.

Zamislite si, kako zabavno bi bilo, če bi Rossi sliko na naslednji dirki v Austinu podaril svojemu rivalu.

valentino rossi Vojna Šport Rossi udaril z vso silo: "Marquez je uničil naš šport!"
Komentarjev 2
  • supreme 10:35 18.april 2018.

    Naj si okviri kako se je peljal cez #58

  • mymind 09:52 18.april 2018.

    Upam, da ima okvirjene tudi kakšne druge slike... kako so dirkači zaradi njega končali v pesku, z zlomljenim zapestjem... pa še kaj bi se našlo...