Šport > Moto športi
26701 ogledov

Rossi udaril z vso silo: "Marquez je uničil naš šport!"

valentino rossi
1/5
Epa
Valentino Rossi po dirki za VN Argentine ni skoparil s kritiko na račun Marca Marqueza.

Druga dirka nove sezone elitnega motociklističnega razreda je postregla s trčenjem starih znancev - Valentina Rossija (Yamaha) in Marca Marqueza (Honda).

Slednji je po dirki prevzel krivdo za incident, čeprav meni, da ni storil nič spornega, povsem drugačnega mnenja pa je legendarni Doktor.

marc marquez "Kako si drzneš?" Šport Marqueza grobo spodili iz Rossijeve garaže

"Z mano je vse v redu, a situacija ni dobra. Uničil je naš šport, ker nima spoštovanja do svojih tekmecev. Poglejte, kaj se je dogajalo pretekli konec tedna. Vsakomur se zgodi. Zgodi se napaka pri zaviranju. Pride do dotika. To je dirkanje. A od petka zjutraj je imel stik z Vinalesom, Doviziosom. V soboto zjutraj z mano. Na dirki je zapeljal v štiri dirkače. To dela namerno. Ne gre za napako," je besnel Rossi in dodal, da se Marquez dobro zaveda svojega počejta, saj si pri tovrstnih manevrih pomaga z nogo.

"Bojim se, kadar dirkam ob Marquezu. Upam, da ne bo nesreče. Uničuje naš šport. Pri 300 km/h moraš spoštovati tekmece."

Valentino Rossi

"Ve, da ne bo padel, obenem pa upa, da ti boš. Če bomo tako dirkali, bo postalo zelo nevarno. Če bomo vsi dirkali brez spoštovanja, se lahko grdo konča. Nekaj bo treba narediti. V prvem krogu Katarja se je dotaknil Zarca, nato je šel v Doviziosa. Tukaj na treningu z Vinalesom. Na dirki z mano. Sekundo je bil hitrejši od mene. Zakaj me ni prehitel v naslednjem ovinku? Bojim se, kadar dirkam ob Marquezu. Upam, da ne bo nesreče. Uničuje naš šport. Pri 300 km/h moraš spoštovati tekmece," je dodal Italijan.

Rossi je na vodstvo tekmovanja apeliral, naj Španca strogo kaznuje, drugače se bo to ponavljalo v nedogled. "Če ne bodo storili ničesar, bo naslednjič isto. Ne uživam v boju z njim, ker igra umazano igro," je pristavil 39-letnik.

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Marquez se je po dirki želel opravičiti, vendar do Rossija ni prišel. "Kar zadeva Valentina, mislim, da nisem naredil nič norega. Razumeti morate pogoje na stezi. Linija je bila suha, a zapeljal sem na moker predel. Prednje kolo mi je blokiralo, spustil sem zavoro. Ok, res sem se ga dotaknil. Poskusil sem zaviti. Ko sem videl, da je padel, sem se opravičil," je pojasnil svetovni prvak in zanikal obtožbe, da gre za namerno početje.

"Še nikoli v karieri nisem zapeljal v dirkača z namenom, da bi se zaletel. Vedno se poskušam temu izogniti. Včasih gre bolj na tesno. Pri Valentinu sem naredil napako, ki je bila posledica pogojev na stezi. To, kar govori o meni, ne drži," se je branil Marquez.

Komentarjev 11
  • munja 14:29 10.april 2018.

    Ojoj, kakšni komentarji, čisto slovenski: žaljivi, nevoščljivi in nič športni.

  • Cvajmarken333 22:16 09.april 2018.

    Vi k govorite o rosiju. A vi sploh vidite kako se obnasate pa un k za marqeza navija (najbolj zabit clovek iz spanije) je glupac. VI DO PENZIJE PRSL NAUTE

  • Igor Katalinic 21:19 09.april 2018.

    Španski seronja hpče svoja pravila! PEDER

Sorodne novice