Šport > Moto športi
3451 ogledov

Rossijeva Yamaha v dveh delih

valentino rossi Reševalni pas/Twitter
Priprave na novo sezono se niso začele po željah Valentina Rossija.

Dirkači elitnega razreda motoGP so na prizorišču zadnje dirke, kjer se je v nedeljo četrtega naslova svetovnega prvaka veselil Marc Márquez (Honda), začeli s testiranji za novo sezono.

Motiviran za delo je bil tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi, ki se tekom celotne lanske sezone nikakor ni mogel spoprijateljiti z motociklom japonskega proizvajalca Yamahe.

"Od prvega lanskega testiranja motor ni deloval tako, kot bi moral. Izgubili smo veliko časa," je povedal veteran, ki je v nedeljo nastopil s šasijo iz sezone 2016. Dirko je končal na petem mestu, prav takšna je bila njegova uvrstitev v skupnem seštevku.

Ob tem velja omeniti, da je zaradi zloma noge izpustil domačo preizkušnjo v San Marinu in ponekod dirkal fizično oslabljen.

valentino rossi Fenomen Šport Rossi odvrgel berglo in skočil na motor

Rossija skrbi, da posodobitve Yamahinega motocikla ne bodo dosegle želenega učinka. "Pogovarjal sem se z japonskimi inženirji in prav tako so zaskrbljeni kot jaz. Poslušali so me, vendar niso povedali, kaj bodo naredili," je pojasnil Italijan.

Priprave na novo sezono so se za Rossija začele katastrofalno, saj je med testiranjem v Valencii grdo padel in raztreščil svoj motocikel. Čeprav je Yamaha razpadla na dva dela, je 38-letnik ostal v enem kosu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice