Šport > Moto športi
4472 ogledov

Rossi: Če je jezen, potem naj dirka sam!

valentino rossi Epa
Valentino Rossi se je odzval na očitke Danija Pedrose.

Dani Pedrosa (Honda) je imel po koncu dirke za VN Aragonije kar nekaj pripomb na vožnjo Valentina Rossija (Yamaha), kateremu je očital, da se je pri branjenju položaja posluževal nepoštenih in nevarnih manevrov.

Špancu je z nekaj truda uspelo prehiteti devetkratnega svetovnega prvaka in se na koncu veseliti drugega mesta. Zmagal je njegov rojak Marc Márquez (Honda), ki je prednost pred Andreo Doviziosom (Ducati) v skupnem seštevku povišal na 16 točk.

Marc Marquez VN Aragonije Šport Velik korak k naslovu prvaka

"Lahko se pomikaš proti levi, vendar ni najbolj pametno, da pri 300 km/h s steze izrineš drugega dirkača," je povedal Pedrosa, ki ima v skupnem seštevku po novem dve točki več od Rossija.

Doktor, ki je nastopil le tri tedne po zlomu noge in osvojil odlično peto mesto, se ni strinjal s Špančevo oceno. "Če je Pedrosa jezen, potem naj dirka sam. To je moje mnenje. Enako počnejo meni, ko prehitevam, še posebej v zadnjem krogu. Pri izhodu iz ovinka 14 greš vedno na levo stran. Morda sem šel meter predaleč. Ne vem. Nekateri mislijo, da si progo lahko lastijo," je bil odločen Italijan.

Rossi je po zlomu noge kljuboval zdravniškim napovedim in se vrnil hitreje, kot je bilo predvideno. "Neverjetno, da je tukaj po takšnem zlomu. To ni uspelo še nikomur," je povedal zmagovalec Marquez in dodal: "Zaostal je pet desetink za Vinalesom, ki ima enak motor. Razliko je naredil s svojim talentom."

"Ko sem ga videl spredaj, sem bil prepričan, da bo zmagal," je dejal Vinales. "V zaključku dirke ni nihče tako močan kot Valentino. Nato je izgubil nekaj hitrosti," je dodal dirkač Yamahe.

"Name je naredil velik vtis na začetku dirke. Bil je zelo agresiven in hiter na trdi gumi. Dobro se je odrezal. Njegova hitrost me ni tako prepričala, saj bolečina na to nima vpliva, vendar tveganje pri oprijemu, kakršnega je imel... to je zares impresivno. Zlahka bi naredil napako," pa je Rossija pohvali Marquezov najbližji zasledovalec Dovizioso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.