Šport > Moto športi
770 ogledov

Rossi odvrgel berglo in skočil na motor

valentino rossi Epa
Zimzeleni Valentino Rossi se je vrnil v paddock elitnega motociklističnega razreda motoGP.

Valentino Rossi se je komaj tri tedne po dvojnem zlomu noge zglasil na prizorišču 14. dirke letošnje sezone za VN Aragonije, kjer je uspešno prestal zdravniški pregled in dobil zeleno luč za vrnitev na stezo.

valentino rossi | Avtor: Profimedia Profimedia
Zdravniki so po nesreči devetkratnega svetovnega prvaka, ki je padel pri vožnji z enduro motorjem, predvidevali počitek od 30 do 40 dni, vendar je Rossi precej pohitel. V pripravljenosti je še vedno Michael van der Mark, ki bo vskočil namesto Italijana, če bo to potrebno.

"Vesel sem, da spet dirkam. Poiskati moram občutek na motorju motoGP, saj je drugačen. Počutim se dobro, na srečo bolečina ni prehuda. Odpeljal sem nekaj krogov v Misanu. Bolečina je bila prisotna, vendar lahko dirkam," je povedal veteran.

"Vsaka poškodba je drugačna. Odvisno je od tipa zloma. Imel sem srečo, saj me je operiral zelo dober zdravnik. Računal sem, da se bom vrnil v Motegiju. Iz dneva v dan napredujem. Imam vedno več moči in vedno manj bolečin. Pomembno je, da se čim prej vrnem," je povedal Rossi in zanikal, da se vrača zaradi napada na naslov svertovnega prvaka.

"Ne. Vse je odprto, vendar ni to. Rad bi čim hitreje prišel v formo in mislim, da je to najboljši način," je dejal devetkratni prvak. "Na žalost naslovi prvaka pri poškodbah ne pomagajo prav veliko. Pri mojih letih je veliko odvisno od tipa zloma in motivacije. Želim biti tukaj."

"Verjel sem, da bom prestal zdravniški pregled, saj sem bil leta 2010 v Sachsenringu v slabšem stanju. Zdaj lahko hodim brez bergle."  

Valentino Rossi

valentino rossi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice