Šport > Moto športi
1502 ogledov

Rossijev zdravnik: Manj ne bo šlo

valentino rossi
Valentino Rossi je uspešno prestal operacijo noge in z navijači delil prve informacije o njegovem zdravstvenem stanju.

Italijanski motociklistični zvezdnik Valentino Rossi bo po četrtkovi poškodbi in zlomu noge prisilno počival več kot mesec dni. Po predvidevanjih zdravnikov, ki so ga že uspešno operirali, bo okrevanje trajalo vsaj 40 dni.

Rossi se je poškodoval, ko je v četrtek zvečer padel z motorjem za enduro, s katerim je treniral v bližini svojega doma v Tavullii. Takoj so ga prepeljali v lokalno bolnišnico, njegova ekipa Yamaha je kmalu potrdila poškodbe in njihovo resnost, ponoči pa je trenutno četrti v razvrstitvi SP že prestal operacijo.

valentino rossi Poškodba Šport Tako hudo jo je skupil Rossi

"Valentino Rossi ima dvojni zlom golenice in piščali z izpahom desne noge," so sinoči sporočili iz japonske ekipe. Rossija so operirali v bolnišnici v Anconi, mesto zloma so utrdili s kovinsko ploščico, operacija pa je potekala gladko in brez zapletov.

"Žal mi je za nezgodo. Zdaj si želim le čim prej priti nazaj na motor, naredil pa bom vse, da se bo to hitro uresničilo," je takoj po operaciji sporočil "The Doctor".

Rossi ima devet naslovov svetovnega prvaka, od tega sedem v kraljevski kategoriji motoGP. Letos je bil do poškodbe med kandidati za vrh, trenutno je po 12 dirkah od skupno 18 na četrtem mestu SP.

Kot poročajo italijanski mediji, bo moral 38-letni dirkač počivati približno 40 dni, kar pomeni, da bo izpustil dirki v San Marinu in Španiji, morda pa se bo lahko že vrnil na Japonskem, kjer bo dirka 15. oktobra.

"Veliko bo odvisno od njega, a mislim, da na manj kot 40 dni okrevanja ne bo mogel skrajšati. Je pa že rekel, da se želi vrniti takoj, ko bo mogoče," pa je o odločenosti svojega pacienta dejal zdravnik Raffaele Pascarella.

Valentino Rossi Smola Šport Rossi padel na treningu, sezona izgubljena?
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.